Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Put Zagreba bez imperativa i bez tri igračice

20.12.2011. 23:00
Put Zagreba bez imperativa i bez tri igračice


Šteta, jer smo u uzlaznoj putanji i iznimno sam zadovoljna igrom mog sastava u posljednje dvije utakmice. Protiv Pletera smo odigrale najbolje u sezoni, pa bi bilo dobro vidjeti koliko kompletne možemo protiv Medveščaka – kaže trenerica Zadra Marija Mazija


Košarkašice Zadra  večeras očekuje posljednji ligaški ispit  u aktualnoj kalendarskoj godini i posljednji u  prvoj fazi natjecanja u A-1  prvenstvu. U susretu 11. kola  “bijelo-plave” će u 20.30 istrčati na parket dvorane  Peščenica, gdje će im se suprotstaviti trenutačno  trećeplasirani Medveščak.  Na ogled sa Zagrepčankama  košarkašice s Višnjika putuju  nakon dva uzastopna slavlja,  izborena odličnim partijama  protiv Studenca i Pletera, ali i  ohrabrene dolaskom najzvučnijeg ovosezonskog pojačanja – Martine Gambiraže. Zadar se u protekla dva  tjedna prometnuo u ozbiljnog kandidata za ulazak  među najboljih osam i barem  se nakratko riješio hipoteke  sastava koji je osuđen na  vječitu borbu za ostanak,  međutim, dva su razloga  zbog kojih sedma ekipa A-1  lige u ovu utakmicu ulazi s  malim izgledima.
Prvi je činjenica da je Medveščak u sjajnoj formi, o  čemu svjedoči njegov 7-2 omjer pobjeda i poraza, odnosno  kvalitetno posložen sastav  koji je u dosadašnjem dijelu  prvenstva neosporno opravdao ulogu jednog od favorita,  a drugi je, jednako tako  važan, podatak da će Zadranke nastupiti bez tri igračice i s  još uvijek rekonvalescentom  Davorkom Balić.
– Lucija Perica zbog poslovnih obveza neće biti u  sastavu, a Lara Majstorović i  Lucija Štrmelj su u utakmici  s Pleterom pretrpjele uganuće zgloba. Da stvar bude  gora, Davorku Balić i dalje  muči ozljeda leđa… – požalila  se Marija Mazija, trenerica  Zadra.
– Jasno je, dakle, da u ovu  utakmicu ulazimo značajno  oslabljene, dok nas na suprotnoj strani terena očekuje  ekipa koja bi i u drugačijoj  konstelaciji snaga slovila za  superiorniju. Šteta, jer smo u  uzlaznoj putanji i iznimno  sam zadovoljna igrom mojeg  sastava u posljednje dvije  utakmice. Protiv Pletera smo  odigrale najbolje u sezoni, pa  bi bilo dobro vidjeti koliko  kompletne možemo protiv  Medveščaka – dodat će Mazija, ali i reći da će njen klub  božićno-novogodišnju stanku svejedno dočekati u pozitivnom ozračju.
– Nakon do sada prikazanog imamo razloga biti zadovoljni i nadati se nastavku  dobrih igara i u drugoj fazi.  Protiv Medveščaka ćemo stoga odigrati rasterećeno, a priliku ću, ovisno o situaciji,  nastojati dati i našim mlađim  igračicama.


A-1 liga košarkašica




Raspored 11. kola: Medveščak – Zadar (srijeda,  20.30), Dubrava – Jolly JBS,  Gospić CO – Croatia 2006,  Studenac Omiš – Rockwool  Pula, Pleter – Agram ZG,  Novi Zagreb slobodan.