Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Naša djeca nisu poginula u zločinačkom pothvatu

Autor: Siniša Klarica

20.12.2012. 23:00
Naša djeca nisu poginula u zločinačkom pothvatu

Foto: Marin GOSPIĆ



Gradonačelnik Vrančić pozvao je roditelje da ih ponos na njihove sinove nadvlada u njihovoj patnji i boli posebice sad, nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima


Roditelji poginulih hrvatskih branitelja okupili su se jučer u restoranu Falcon u Zadru na tradicionalnom božićnom domjenku. Pozdravivši sve nazočne predsjednik Udruge poginulih hrvatskih branitelja Zadarske županije Ivan Vestić ponovno je naglasio kako su za roditelje ovi blagdanski dani možda najtužniji u godini.
– Tužni su jer je prazna ona stolica na kojoj su za blagdanskim stolom uvijek sjedili naši sinovi. Zato se mi, njihovi roditelji, ovdje okupljamo jer najbolje razumijemo jedni druge. Istina, ove godine se malo bolje osjećamo nakon oslobađajuće presude našim generalima. Potvrdilo se ono što smo mi uvijek znali, a to je da naša djeca nisu poginula ni u kakvom zločinačkom pothvatu, rekao je Ivan Vestić.
Vestić je dodao kako je na početku udruga brojila 360 članova, a ove godine ih je ostalo samo 210. Zahvalio je Gradu i Županiji na financijskoj pomoći, rekavši da interes roditelja nije politika nego samo obilježavanje mjesta stradanja i grobova njihovih sinova te da se jednom na godinu nađu zajedno kako bi podijelili svoju bol za poginulom djecom. Stoga objava Registra hrvatskih branitelja za roditelje ne predstavlja ništa, a oni koji su se predstavljali kao lažni branitelji, kaže Vestić, neka za to odgovaraju.
Roditelje poginulih branitelja pozdravio je i zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Pozvao je roditelje da ih ponos na njihove sinove, nadvlada u njihovoj patnji i boli posebice sad nakon oslobađajućih presuda hrvatskim generalima. Stoga ni najgori neprijatelji, istaknuo je Vrančić, nemaju pravo prigovarati opravdanosti borbi hrvatskog naroda za slobodu.
Uime zadarskog župana Stipe Zrilića, roditeljima se obratio pročelnik za zdravstvo i socijalnu skrb Josip Kraljić koji je naglasio da je vrijeme ideološke podijeljenosti iza nas.
– No Hrvatska je stradala i u ratu i u miru kad su hrvatski branitelji bili stigmatizirani, a oslobodilačka operacija Oluja bila osuđena kao simbol zla. No sloboda za hrvatske generale ponovno je donijela svjetlost u Hrvatsku, rekao je Kraljić.