Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Lijepe li su staze Perivoja…

20.12.2013. 23:00
Lijepe li su staze Perivoja…


U sklopu projekta Zeleni otoci dovršeni su građevinski radovi u Perivoju Vladimira Nazora te održan drugi prekogranični sastanak svih partnera u projektu.
Građevinski radovi u Perivoju Vladimira Nazora, započeti 9. rujna 2013. godine, dovršeni su 3. prosinca. U sklopu navedenih radova, čija je ukupna vrijednost 615.100,00 kn uređene su pješačke staze, postavljen hidrant, nova, jača pumpa je postavljena u ribnjak, uređena su dva igrališta sa spravama za sportaše te je uređeno dječje igralište s ljuljačkama, toboganima, klackalicama i penjalicama.
U sljedećem semestru provedbe projekta predviđa se nabavka opreme za korištenje GIS sustava kojom će se početi upisivati relevantni podaci iz odabranih zelenih površina, izrada herbarija sa podacima o zaštićenim biljnim vrstama iz oba zadarska perivoja kao i podacima o zaštićenim biljnim vrstama s područja Malih Ada u Bosanskoj Krupi te hortikulturni radovi u Perivoju Vladimira Nazora koji obuhvaćaju ugradnju automatskog sustava navodnjavanja, pejzažno oblikovanje, strojno vađenje panjeva, sanaciju stabala, sadnju novih stabala te obnovu živice lovora i živice veprine.