Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Trgovinskom centru odobrena predstečajna nagodba

11.12.2013. 23:00
Trgovinskom centru odobrena predstečajna nagodba


Ročište radi sklapanja predstečajne nagodbe nad Trgovinskim centrom Zadar, upraviteljem Trgovačkim centrom na Relji, održat će se da 20. prosinca, kako je odredio sudac na Trgovačkom sudu u Zadru Tomislav Jurlina.
Trgovinski centar Zadar zatražio je predstečajnu nagodbu zbog poteškoća u poslovanju 26. lipnja. Trgovački centar na Relji odavno ne privlači koncentraciju ljudi kao na početku svog rada, čemu je uzrok slabija kupovna moć građana i dolazak konkurencije na tržište. U takvim uvjetima u Trgovinskom centru imali su problema s naplatom vlastitih potraživanja, što je dovelo do nelikvidnosti tvrtke, nemogućnosti plaćanja obaveza i na kraju blokiranja računa sredinom svibnja.
U trenutku kada je direktorica Trgovinskog centra Maja Matković Bilosnić tražila pokretanje predstečajne nagodbe ukupna dugovanja su iznosila 1,875 milijuna kuna. S druge strane Trgovinski centar Zadar potražuje 2,19 milijuna kuna. Najveći je dužnik Trgovinski centar Zadar – sredstva zajedničke pričuve, odnosno suvlasnici objekata Trgovinski centar Zadar faza 1 koji su dužni 1,15 milijuna kuna.