Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zdravko Šarić predsjednik Županijske organizacije HSS- a

20.12.2013. 23:00
Zdravko Šarić predsjednik Županijske organizacije HSS- a


Zdravko Šarić, donedavni predsjednik Gradskog odbora zadarskog HSS-a, imenovan je za predsjednika Županijske organizacije te stranke. Šarić je bio jedini kandidat za tu poziciju, a izabran je jednoglasno. Među onima koji su mu prvi čestitali i poželjeli uspjeh u vođenju zadarskih radićevaca bio je njegov prethodnik, Josip Zubović, koji je nedavno izabran u predsjedništvo stranke.
Šarić se stranačkim kolegama zahvalio na ukazanom povjerenju, a predsjedniku stranke Branku Hrgu na ukazanoj časti što je svojom nazočnošću uveličao jučerašnju izbornu Skupštinu. Osvrnuo se na probleme u gradu i županiji te je iznio planove na kojima će temeljiti program svog rada tijekom četverogodišnjeg mandata.
– Glavni problemi su u monumentalnim projektima i spomenicima koji su napravljeni na području grada i županije. što se vidi kroz ogromne svote koje se izdvajaju za samo saniranje i popravke tih projekata. Tu se troši toliko novca da je to postalo veliko opterećenje svim građanima grada Zadra i Zadarske županije. Također, valja ukazati kako ničeg socijalnog nema u projektima aktualne vlasti. Kozmetičke izmjene koje se rade kao što je ovo smanjenje prireza za dva posto su beznačajne jer to građanima neće puno pomoći u smislu uštede – kazao je Šarić te dodao kako bi bilo daleko svrhovitije da se tih četiri, pet milijuna kuna iz gradske blagajne uštedjelo na cijeni vrtića. HSS će se, najavio je, i dalje zalagati za smanjenje cijene vrtića koju drži strahovito skupom, ali i za besplatne udžbenike, pomoć mnogobrojnim obiteljima i onima s niskim životnim standardom. Neće zaboraviti ni one koji su opterećeni kamatama za „švicarce”, koji ostaju bez posla i svim onima kojima pomoć treba.