Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Može li Glasovac pobijediti HDZ-ova kandidata?

20.12.2016. 23:00
Može li Glasovac pobijediti HDZ-ova kandidata?


Može li Sabina Glasovac pobijediti HDZ-ova kandidata? Pitanje je ovo kojim se trenutno bavi i novi šef SDP-a Davor Bernardić i zadarski SDP na čelu sa Sabinom Glasovac. Naime, SDP u što kraćem roku mora izabrati kandidata kojim će konkurirati HDZ-u i konačno im donijeti pobjedu u Zadru. Može li SDP to ovoga puta i ostvariti?
U SDP-u će vam neslužbeno reći – teško. Sabina Glasovac koja, prema najnovijim informacijama iz stranke, još uvijek čeka službenu potvrdu kandidature za gradonačelnicu, čak ni po mišljenju dijela kolega nije najbolji izbor za još jedan pokušaj osvajanja Zadra. A upravo za ove lokalne izbore SDP mora pažljivo izabrati kandidata za gradonačelnika nakon debakla sa zadnjim kandidatom, bankarom Ivom Bilićem.
Loš rezultat kojega je ovaj menadžer ostvario (Kalmeta je dobio 57 posto glasova, Bilić 40,38) pokazao je da ga Zadrani nisu htjeli vidjeti na čelu Zadra. Možda bi Bilić i rješavao gradske financije bolje od HDZ-a, kako je tada poručivao SDP, ali ga građani jednostavno nisu htjeli.
Kandidaturu Sabine Glasovac za gradonačelnicu Zadra potvrdio nam je potpredsjednik županijske organizacije SDP-a, Josip Tičić, napominjući kako je to već najavljeno na nedavnoj sjednici u Brodsko-posavskoj županiji:
– Smatram da je ona dobar izbor jer ako je dobra za dužnost saborske zastupnice, a po njenom radu vidimo da jest, zašto ne bi bila i dobra gradonačelnica?, pita se Tičić, demantirajući bilo kakav sukob između gradske i županijske organizacije, kao i onaj na relaciji Gradski odbor i Središnjica.
Tičić kaže kako je “možda i bilo nekih iskrenja u predizbornoj kampanji, ali toga sada sigurno više nema”:
– Svi smo jedinstveni u dogovorima za lokalne izbore i uskoro ćemo sjesti mi u stranci, a onda i sa našim koalicijskim partnerima kako bismo dogovorili najvažnije detalje kampanje za iduće izbore – najavljuje potpredsjednik županijskog SDP-a.