Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prikupljali novac za pomoć roditeljima teško oboljele djece

20.12.2016. 23:00
Prikupljali novac za pomoć roditeljima teško oboljele djece


U OŠ Starigrad prije nekoliko dana je organiziran 3. Humanitarni božićni sajam pod nazivom „Ljubav na djelu”.
Prošle je godine na humanitarnom Božićnom sajmu kupnjom proizvoda sakupljen novac, koji je potom uručen teško oboljeloj djevojčici Luciji Rončević i njenim roditeljima. Ove godine išlo se korak dalje pa su tako donirali novac humanitarnoj udruzi „Ljubav na djelu”, koja daje smještaj obiteljima djece oboljelih od malignih bolesti, dok se ta djeca nalaze na liječenju. Roditeljima je omogućeno da budu uz svoju djecu onda kad im je to najpotrebnije, omogućeno im je da ih vide svaki dan, da ih podrže u borbi za izlječenje i da im svakodnevno donose osmijeh na lice.
U starogradskoj školi su u svom naumu u potpunosti uspjeli sakupivši 6500 kuna, koje će od srca donirati ovoj humanitarnoj udruzi.
Učenici su, uz pomoć svojih učitelja i roditelja, izrađivali razne božićne ukrase koje su zatim prodavali prisutnima na sajmu. Na bogato ukrašenim stolovima mogle su se pronaći ručno izrađene kuglice za bor, staklene kugle, kalendari, božićni aranžmani, božićna pšenica, papirnati anđelčići, ručno oslikane svilene marame, nakit od keramike i mnogo toga. Osim učitelja i učenika, sajam su došli podržati i brojni roditelji, bake, djedovi te ostali stanovnici Starigrada.
U školi kažu kako ih veseli što su se ove godine u humanitarnom darivanju pridružili i roditelji njihovih učenika Leonarda i Mladena Matanovića, Roka Marasovića i Ivane Krapić. Nadaju se da će svaki novi sajam biti bogatiji za još poneki štand, za još više vrijednih i plemeniih uradaka i kreativnih ideja.
U sklopu Božićnog sajma održala se i osma izložba „Podno Velebita slika stoji”, na kojoj su učenici nižih razreda, sa svojim učiteljicama, pomoću tehnike foto-transfera izradili slike na drvetu i stiroporu. Slike pokazuju raznolikost i bogatstvo pejzaža i život ljudi na ovim prostorima na kojima planina čovjeku predstavlja život i inspiraciju. Svi uratci napravljeni su u spomen na podvelebitski kraj, uz koji su učenici vezani svojim korijenima, ali i misleći na potrebite, kojih se uvijek u ovakvim i sličnim humanitarnim akcijama sjete te žele s njima podijeliti malo sreće u ovim predblagdanskim danima.