Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jasminka Bašić napisala navijačku pjesmu za Tornado

Autor: Irena Jurjević

21.01.2009. 23:00
Jasminka Bašić napisala navijačku pjesmu za Tornado

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska navijačka skupina Tornado dobila je još jednu navijačku pjesmu. Riječ je o klapskoj pjesmi za koju je stihove i glazbu napisala HDZ-ova političarka Jasminka Bašić.
“Tornado, Zadar – Zadar grad Tornada” nova je pjesma klape Kadena nastala na poticaj samog Tornada. Kako je nova navijačka pjesma poprimila klapsku verziju te otkud tu i Jasminka Bašić, objasnili su nam sami akteri priče koji su u nju dospjeli – igrom slučaja.
Mnogi ne znaju kako Jasminka Bašić i inače piše pjesme za različite zadarske klape, a do suradnje s klapom Kadena došlo je zahvaljujući njezinom sinu koji je odnenavno član Tornada.
– Moj sin pjeva u klapi Kolibrići koju vodi Tatjana Zorić, a kako ona vodi klapu Kadena imali smo se priliku upoznati. Mile – Lemi Bačić iz Tornada mi je rekao da mu treba pjesma koja bi povezala sve ostale pjesme. Klapa Kadena je s oduševljenjem prihvatila njegov prijedlog, a do naše suradnje je došlo jer i ja pišem za klape. Pjesma je napisana kako bi se uz nju moglo navijati uz sve poslove, objasnila nam je Bašić. Zadarska političarka nam je inače otkrila i to kako je i sama velik poklonik sporta pa joj i pisanje jedne navijačke pjesme nije bilo potpuno strano:
– Luda sam za sportom. Ne propuštam Ligu prvaka, no volim i druge sportove. Kao srednjoškolka i studentica isto sam navijala za Zadar i odlazila na utakmice.
Od ideje do realizacije prošlo je vrlo malo vremena.
– Sjedili smo u kafiću i na radiju se vrtjela pjesma klape Kadena. Nakon što smo konobar i ja počeli pjevušiti, rekao sam mu kako bi jednu klapsku pjesmu trebalo napraviti i za Tornado. Tamo je bio i Jasminkin sin koji nas je obavijestio da je tu pjesmu napisala njegova mama. Otuda naša suradnja.
– Zadovoljni smo pjesmom, svaki dan je čujem na željama na radiju, a i komentari na internet stranicama su pozitivni, zaključio je Bačić.
Pjesma “Tornado, Zadar – Zadar grad Tornada” premijerno je izvedena za vrijeme poluvremena utakmice Zadar-Partizan. Autori aranžmana su Mariantti, Mladen Magud i Igor Šerić, a pokrovitelji pjesme grad Zadar i Zadarska županija.
 


 TORNADO ZADAR – ZADAR GRAD TORNADA


DOLAZIMO SA SVIH STRANA IMA NAS PRIMORACA BODULA I VLAJA GRADSKE DICE, A SVI NOVI KOJIMA ZADAR SRCE OSVOJI PISMA NAŠA DOBRO JE ZNANA
TORNADO BRANI ČAST I PONOS SVIH ZADRANA SA TRIBINA NAŠ SE BARJAK VIJE ZA NOVE POBJEDE, SRCE NAŠE BIJE VOLIMO TE, ZADRE,
SVI TEBI, ZADRE, MI SMO ODANI TI SI PONOS, TI SI LJUBAV SNAGA TORNADO ZADAR, ZADAR GRAD TORNADA