Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Start protiv “mojih” Vinkovčana je najvažniji

Autor: Drago Bajković

21.01.2009. 23:00
Start protiv “mojih” Vinkovčana je najvažniji

Foto: Darko JELINEK



Pobijediti moramo po svaku cijenu i ni o čemu osim o pobjedi ne smijemo ni razmišljati. U slučaju tri boda hvatamo priključak s ostalima i onda će nam biti puno lakše igrati kontra Rijeke, Varteksa i Zagreba


Ninoslav Parmaković, stoper Zadra je tip igrača koji na travnjaku daje sve od sebe i bespoštedno ulazi u svaki start. Nogometne jeseni se, kao i svatko od njegovih suigrača, ne prisjeća s veseljem. No, po prirodi veliki optimist, na proljeće gleda kao na veliku priliku da se Zadar što prije izvuče s dna ljestvice. Zadovoljan je dosadašnjim dijelom priprema i vjeruje kako je sunčano proljeće pred Zadrom.
– Samo da nas dragi Bog poštedi ozljeda. Sve ostalo je u našoj moći i uopće ne sumnjam da ćemo u nastavku sezone biti posve druga momčad u odnosu na tmurnu jesen – kazivao nam je jučer u telefonskom razgovoru Parmaković.
– Na svakom treningu daje se sve od sebe, jednostavno nema nikoga tko zabušava na bilo koji način. Inače sam po prirodi optimist pa na budućnost gledam s vedrije strane. No, u ovome trenutku imamo pokriće za taj optimizam i to je ono što me raduje.
Parmaković smatra da je dovođenje Šaranovića, Čurjurića i Bečirija bio pun pogodak uprave kluba.
– Oštra konkurencija je jedan od najvažnijih uvjeta koji svaka momčad mora zadovoljiti. Smatram da u ovome trenutku to imamo. Šaranović sigurno nije zaboravio zabijati golove, Čurjurić je na Dvoranskom prvenstvu odlično igrao, a također i Bečiri koji je pokazao da zna s loptom i ima čvrstinu u igri. Nije uopće važno tko će igrati u prvih jedanaest u proljeće, važno je da Zadar sakupi dovoljan broj bodova za ostanak. Tako moramo svi razmišljati od prvoga do zadnjega. U jesenskom dijelu sezone tu konkurenciju u momčadi nismo imali i to se osjetilo. Uz to imali smo i puno nesreće, pa problema oko licencija i puno drugih stvari koje su rezultirale time da smo posljednji na ljestvici.
Nije nastupio na Dvoranskom prvenstvu zbog lakše operacije zuba.
– Zamolio sam Zebića da me poštedi jer taj sam problem sa zubom vukao duže vrijeme i morao sam ga riješiti. Kada je počinjalo Dvoransko prvenstvo bio sam još sav natečen i bilo bi glupo riskirati u toj situaciji. No, sve utakmice sam gledao s tribina i navijao za svoje suigrače.
Slaže se Parmaković da je igranje u finalu Dvoranskog prvenstva veliki uspjeh za Zadar.
– Mislim da smo s psihološke strane napravili golem posao na Dvoranskom prvenstvu. Prije svega dokazali smo da nismo zaboravili igrati nogomet. Drugo, itekako imamo pobjednički mentalitet i kvalitetu što dokazuju rezultati. I ono što mi se čak čini najvažnije, imali smo igru u oba pravca. Danas se nogomet ne može igrati ako igrač igra samo prema naprijed, ili samo prema natrag. Na Dvoranskom prvenstvu se vidjelo da svatko može igrati u oba pravca i moram naglasiti da me je oduševilo kako su moji suigrači igrali pred svojom publikom u Zadru. Sada je pred nama da to prenesemo na zeleni travnjak.
Nogometno proljeće Zadrani će otvoriti upravo protiv Cibalije, matičnog kluba Ninoslava Parmakovića.
– To mi je mislim već deseta ili jedanaesta utakmica koju igram protiv njih pa ne osjećam baš nikakav pritisak što se tiče toga. Uostalom svatko tko me poznaje zna da sam profesionalac od glave do pete i na terenu se dajem maksimalno za svoju momčad. Svaka utakmica u proljeće za nas će značiti “biti ili ne biti, ali ta protiv Vinkovčana ima i dodatnu težinu, jer je na otvaranju proljeća. Pobijediti moramo po svaku cijenu i ni o čemu osim o pobjedi ne smijemo ni razmišljati. U slučaju tri boda hvatamo priključak s ostalima i onda će nam biti puno lakše igrati kontra Rijeke, Varteksa i Zagreba. Ponavljam, veliki sam optimist, moje je mišljenje da će Zadar vrlo brzo s dna prvoligaške ljestvice u puno mirnije vode – kazao je na kraju razgovora Parmaković.