Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Kamion ukrao, pa vozio 16-godišnjak

21.01.2011. 23:00
Kamion ukrao, pa vozio 16-godišnjak


Policijski službenici Druge policijske postaje u  Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 16-godišnjakom iz Zadra kojeg se sumnjiči da je 15. ovog mjeseca u 23 sata  na veletržnici na Jadranskoj cesti u Zadru ukrao kamion „man”  u vlasništvu 47-godišnjaka te je potom kamionom oštetio klizna  vrata veletržnice. Nakon krađe, odvezao se do mjesta Crno da  bi pri povratku u grad, na raskrižju Ulice Ante Starčevića i Puta  Murvice, ispred „Mehanizacije”, u zavoju izgubio kontrolu i  prevrnuo se. Na kamionu je pričinjena veća materijalna šteta.  Protiv maloljetnika slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela  – oduzimanja tuđe pokretne stvari.
Ribaru ukradene mreže kod Tri sestrice
U četvrtak noću u mjestu Kožino, nepoznati  počinitelj provalio je u skladište građevinskog materijala u  vlasništvu 52-godišnjaka i iz njega ukrao manji novčani iznos,  a riječ je o 500 kuna. Tijekom iste noći, na Biogradskoj cesti u  Zadru, provaljeno je i u skladište građevinskog materijala u  vlasništvu jednog poduzeća iz Zadra, a ukradeno je oko dvije  tisuće kuna. Tijekom noći s utorka na srijedu, iz mora u blizini  otočja Tri sestrice, nepoznati je počinitelj ukrao ribarske  mreže u vlasništvu 59-godišnjeg ribara. Ribar je vrijednost  ukradenih mreža procijenio na oko tisuću i pol kuna.
Maloljetnik pokušao opljačkati bankomat
Obrovački su policajci uhvatili 19-godišnjaka  iz Ogulina kojeg se sumnjiči da je tijekom studenog i prosinca  prošle godine, u više navrata, s obiteljske kuće u vlasništvu  49-godišnjaka u mjestu Seline na starigradskom području,  krao bakrene oluke u vrijednosti od oko pet tisuća kuna.  Protiv njega slijedi kaznena prijava. Kaznenu je prijavu  zaradio i 16-godišnjak iz Zadra koji se sumnjiči da je  početkom siječnja ove godine na Krešimirovoj obali u Zadru,  provalio u prostorije Turističkog ureda u Diklu te je oštetio  vrata bankomata koji se nalazi u Uredu, međutim, novac nije  uspio ukrasti. Protiv njega slijedi kaznena prijava zbog krađe  te posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za  mladež u Zadru.
Htio prevariti prometne policajce
Na otoku Pašmanu, u kontroli prometa, policijski  službenici biogradske policijske postaje zatekli su 28-godišnjaka iz susjedne BiH koji je policajcima na uvid dao  međunarodnu vozačku dozvolu na kojoj je rukom prepravljen  datum do kada vozačka dozvola vrijedi. Dozvola mu je  oduzeta, a protiv njega slijedi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava.