Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Riješiti i zagrebačku hipoteku

21.01.2011. 23:00
Riješiti i zagrebačku hipoteku


Iza nas je uspješna serija koju svakako želimo nastaviti i u 12. kolu. Protekli tjedan intenzivno smo se pripremali za susret s Croatiom, posebnu pažnju poklonili smo taktičkom uigravanju, pa se nadam da i ovaj put rezultat neće izostati – kaže Marija Mazija, trenerica Zadra


U posljednje tri  utakmice košarkašice s Višnjika naplatile su nekoliko različitih dugova. Neki od njih  datiraju i iz prethodnih godina, a neki su (samo) ovosezonski. “Bijelo – plave” tako  su uzvratile Studencu za  višegodišnju dominaciju,  Požegi za pet uzastopnih poraza i Puli za onaj u trećem  kolu. No u društvo ekipa koje  su Zadrankama ostavile negativan podsjetnik, barem  ovosezonski, ubraja se i zagrebačka Croatia – njihov suparnik u 12. kolu. Iako po  srijedi nije nikakav “bolan  neuspjeh”, Croatia je jedna od  rijetkih ekipa, ako ne i jedina,  za koju se može reći da je u  ovoj sezoni nadigrala košarkašice Zadra. Bilo je to u  petom kolu kada su izabranice Borne Augustića sa 70:59  slavile na Višnjiku. Međutim,  odnos snaga u međuvremenu  se promijenio: Zadranke će  danas (subota) u 16.30 na parket SD Peščenica istrčati na  krilima pet uzastopnih pobjeda.
– U Zagreb definitivno ne  putujemo s bijelom zastavicom. Iza nas je uspješna serija  koju svakako želimo nastaviti  i u 12. kolu. Protekli tjedan  intenzivno smo se pripremali  za susret s Croatiom, posebnu  pažnju poklonili smo taktičkom uigravanju, pa se nadam da i ovaj put rezultat neće  izostati – kaže Marija Mazija,  trenerica Zadra koja i u današnjoj utakmici neće moći  računati na kompletan sastav.
– Nažalost, Ivana Blažević  ima problema s jakom upalom  grla i neće biti spremna za  nastup. To je za nas definitivno otežavajuća okolnost.  Međutim – objašnjava Mazija  – naša se igra ne bazira samo  na jednoj igračici. Bez obzira  što će nam Ivana nedostajati  na obje strane terena, u ekipi  imamo 12 djevojaka koje mogu kvalitetno odraditi svoj dio  posla. Taj posao neće biti lagan, no svjesne smo koliko  bismo dobile sa šestom uzastopnom pobjedom.
Osim bodova, “bijelo-plave”  ostale bi i u utrci za Ligu za  prvaka. Naravno, pod uvjetom da Pula upiše poraz na  teškom gostovanju u Požegi.
– Bilo bi sjajno kada bismo  uspjele već u prvoj fazi osigurati novu prvoligašku sezonu, no s tim se ne zamaramo previše. Iako forma Puljanki nije kao na početku  prvenstva, sumnjam da u preostale tri utakmice neće upisati niti jednu pobjedu. Nama  je zato najvažnije da idemo iz  utakmice u utakmicu i pokušamo sakupiti što više pobjeda. U Ligi za ostanak, kojoj  smo realno bliže, ili Ligi za  prvaka, trebat će nam što bolji  skor – zaključila je Mazija.
 


A -1 liga košarkašica




Raspored 12. kola: Croatia 2006 – Zadar (subota, 16.30), Agram ZG – Studenac Omiš, Plamen Požega – Pula, Split slobodan.