Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Taksisti se udružuju da lakše prezime

21.01.2014. 23:00
Taksisti se udružuju da lakše prezime


Zajedno je lakše. Udružili smo se kako bi preživjeli zimu. Svi smo se mi bavili ovim poslom i ranije, a onda smo došli na ideju, nas 15-tak da osnujemo još jednu taksi službu pod nazivom – Jadera. Počeli smo raditi prije Božića lani i kako sada stvari stoje, zadovoljni smo – rekao je Boris Jeličić vozač taksija, ovoga puta u ulozi svojevrsnog glasnogovornika koji je zajedno s Tomislavom Breuljem i Joškom Dukićem pokrenuo ideju za udruživanjem taksista u treću zadarsku taksi službu.
Trenutačno raspolažu sa 13 automobila i većina vozača su i njihovi vlasnici, a imaju još nekolicinu zaposlenih taksista. Prije nego što su krenuli morali su ispunjavati i uvjete da bi dobili dozvolu za rad.
– Svaki od nas mora imati licencu, potom smo morali ishodovati dozvolu od Grada, svaki automobil morao je proći tehnički pregled. Osim toga jedan od propisanih uvjeta je da automobil ne smije biti stariji od pet godina da bi se dobila dozvola za daljnjih pet godina rada – pojasnio je Boris Jeličić dodajući također, kako je prema gradskoj uredbi na zadarskom području dozvoljen broj od 110 taksista te da ih točno toliko i ima. Od toga broja polovica su i privatnici.
S obzirom da se nažalost, vrlo često, na novinskim stranicama crne kronike može pročitati informacija kako je došlo do svađa pa čak i fizičkih obračuna među taksistima zbog međusobne konkurencije, Boris Jeličić to nije želio komentirati.
– Doista na to nemam komentara. Mogu samo reći svoje, odnosno naše iskustvo. Naime, čim smo počeli s radom mi smo zapravo svoje cijene uskladili s konkurencijom i to se poštuje. Naposljetku cijena naše usluge vidno je otisnuta i na našem logu tako da nema mogućnosti muljanja. Dakle, cijena je 20 kuna za pet kilometara. Svi smo na istim taksi stajalištima i ne gledamo tko je prvi na redu. Budući da imamo svi istu cijenu usluga, mušterija bira u koji će taksi ući – naglašava Jeličić.