Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trobod na krilima Terkeša

Autor: Drago Bajković

21.02.2009. 23:00
Trobod na krilima Terkeša

Foto: Vedran SITNICA



U 19. kolu Prve HNL Zadar je na otvaranju nogometnog proljeća na Stanovima svladao vinkovačku Cibaliju i uknjižio tri vrlo važna boda. U prvom poluvremenu prvoligaš sa Stanova je bio puno bolja momčad i s dva zgoditka stvorio veliku zalihu za nastavak utakmice. Srećom je to bilo tako, jer gosti su u nastavku zaigrali puno bolje i u 61. minuti smanjili zaostatak za domaćinima. Ipak na kraju su Zadrani uspjeli sačuvati vodstvo iz prvog poluvremena i s navijačima proslavili tri vrijedna boda.
Trener Dalibor Zebić na travnjak je od prve minute poslao sastav za kojeg se prije utakmice očekivalo da će otvoriti nogometno proljeće na Stanovima. Odmah je u vatru ubacio tri pojačanja koja su došla u zimskoj stanci – Erdžana Beqirija, Gorana Jozinovića i Edina Šaranovića. Tako je Zadar nakon dužeg vremena utakmicu započeo s dva napadača, Terkešom i Šaranovićem, a iza njih je bio Dragan Župan. To je donijelo rezultate već u prvom poluvremenu kada su igrači Dalibora Zebića bili stalno opasni po vrata gostiju iz Vinkovaca.
Već u 1. minuta velika prigoda za Zadrane. Šaranović je ubacio s lijevog boka, Terkeš glavom tuče, ali Burcsa uz poteškoće ipak ukroćuje loptu. U sljedećih desetak minuta Zadar stvara veliki pritisak prema gostujućim vratima, ali zgoditaka nema. U 22. minuti nova prigoda za domaćine. Župan je izborio slobodni udarac uz aut liniju na lijevoj strani. Sam je ga je i izveo, a u skoku je prekratak bio Ljubičić. Dvije minute kasnije Zadrani ipak dolaze u vodstvo. Župan je izveo korner s lijeve strane, a najviši je bio Terkeš koji na prvoj vratnici glavom zakucava loptu u gostujuću mrežu – 1:0. U 32. minuti u velikoj prigodi se našao Malčić, ali njegov udarac s desetak metara više je sličio dodavanju vrataru nego što je uistinu ugrozio domaću mrežu. Zadrani su vodstvo povećali u 38. minuti. Šaranović je kratkim pasom na rubu šesnaesterca promnašao usamljenog Terkeša koji je imo vremena ciljati i naciljati u lijeve rašlje Burcsinih vratiju 2:0. Fantastičan zgoditak vrijedan divljenja. Igrala se 43. minuta kada je Ljubičić odapeo s dvadesetak metara, Burcsa krajnjim naporom izbija u korner. S visokim vodstvom Zadra otišlo se na odmor.
Petnaest minuta u drugom poluvremenu nije se na terenu događalo ništa vrijedno spomena. U 62. minuti Cibalia je smanjila vodstvo. S lijeve strane je ubacio Milardović, Vuković kratko odbio, a lopte je dohvatio Husić i s par metara zakucao loptu u mrežu – 2:1. Igrala se 71. minuta, Maruna je ubacio oštru loptu s desnog boka, Terkeš podmentnuo nogu i lopta je fijuknula pored desne vratnice gostujućih vrata. Minutu kasnije Husić je probao udarac s tridesetak metara, lopta je proletjela desetak centimetara iznad grede. U 88. minuti Batur je iz skraćenog kornera pogodio vanjski dio vratnice. U sudačkoj nadoknadi Ljubičić je na asistenciju Mitrovića dvaput imao stopostotnu prigodu, ali nije uspio pogoditi mrežu gostiju iz idealnih situacija. Ipak, Zadar je sačuvao vodstvo i zasluženo osvojio tri vrijedna boda.


 POBJEDA ZEBIĆA NAKON 11 MJESECI


Dalibor Zebić kao trener Zadra pobjedu je dočekao nakon 16 utakmica u kojima je Zadar s njim na klupi osvojio samo dva boda. Posljednji put Zebićev je Zadar pobijedio 29. ožujka prošle godine i to upravo Cibaliju (1:0) na utakmici koju je obilježila tragedija Hrvoja Ćustića. Protiv Vinkovčana Zadar je upisao tek četvrtu pobjedu u sezoni (Varteks 1:0, Hajduk 1:0, Šibenik 1:0, Cibalia 2:1).




 ZADAR – CIBALIA 2:1


ZADAR – Igralište u Stanovima. Gledatelja: 2.000. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci). Pomoćnici: Siniša Premužaj (Varaždin) i Borut Križarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Terkeš (26′), 2:0 Terkeš (39′), 2:1 Husić (61′)Žuti kartoni: Župan (Zadar) Mešić, Medvid (Cibalia), Crveni:
ZADAR: Vuković 6, Batkoski 6, Parmaković 6, Beqiri 6, Maruna 6 (od 89. Bilaver-), Ljubičić 6, Surać 6,5, Jozinović 6, Župan 6,5 (od 81. Batur -), Terkeš 7 (od 90. Mitrović-), Šaranović 6,5.
CIBALIA: Burcsa 5,5, Leutar 5,5, Mešić 5,5(od 46. Husić 6,5), Pavličić 6, Malčić 5,5 (od 61. Babić 5,5), Andričević 6, Radotić 5,5, Medvid 5,5, Baraban 6, Milardović 6, Mazalović 5,5 (od 88. Makarin).