Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mijolović: Kuglali smo taktički besprijekorno

21.02.2011. 23:00
Mijolović: Kuglali smo taktički besprijekorno


U petak prije utakmice imali smo sastanak, postavili smo neke taktičke ideje i igrači su se 100 posto držali svih zamisli. Imali smo maksimalnu disciplinu i koncentraciju od početka do kraja utakmice – kaže Mijolović


Kuglači Zadra ostvarili su zacrtani cilj. Preko njemačke Victorije Bamberg su se uspjeli plasirati na Final Four Europske lige. Dvije godine su Nijemci izbacivali Zadrane u četvrtfinalu i kada je i ovaj put ždrijeb kuglačima trenera Šime Mijolovića namijenio istog protivnika, sigurno Zadranima nije bilo svejedno. Iako je bilo jasno da kuglači Zadra ove sezone igraju izvanredno i da nižu uspjeh za uspjehom, kada dobiješ protivnika koji je te dva puta izbacivao iz Europske lige, sigurno se uvuče određene nesigurnost i baš zato se prije početka četvrtfinala mnogo govorilo o psihološkoj pripremi. I sada je jasno, apsolutno svaku pripremu Zadrani su odradili na visokoj razni i s ukupnih 12:4 skoro da su deklasirali Nijemce. Mnogo toga je bilo jasno već nakon prve utakmice, kada je Zadar kod kuće napravio prednost od 7:1. U subotu je taj rezultat samo trebalo održati. No Zadar je slavio i u uzvratu. U Bambergu je “skinuo” Nijemce s “ugodnih” 5:3.
– Znali smo snagu protivnika i znali smo da će oni biti izuzetno motivirani. Riječ se o jakoj momčadi koja na svom terenu itekako može biti opasna. U petak prije utakmice imali smo sastanak, postavili smo neke taktičke ideje i igrači su se 100 posto držali svih zamisli. Imali smo maksimalnu disciplinu i koncentraciju od početka do kraja utakmice – ističe trener Zadra Šime Mijolović.
Zadrani su nakon prve izmjene gubili sa 2:1, ali to je bio jako dobar rezultat.
– Prva trojka koja je izašla na teren bila je Kostadin Manev/Mario Baljak i Hrvoje Marinović. Već u prvom naletu i Baljak i Manev su uzeli set i imali popriličan broj drva viška. Tada je već domaćinu ušla voda u uši, jer su znali da se stvari ne odvijaju onako kako su zamislili. Manev je svoju utakmicu dobio, Baljak ne, iako je rušio veći broj drva.
Ali unatoč vodstvu domaćina od 2:1, sve je bilo pod kontrolom. Naime, stručni stožer Zadra u drugu izmjenu poslao je svoju najjaču trojku, Luku Ukalovića/Branislava Bogdanovića i Borisa Benedika.
– Nije bio plan da oni igraju drugi, već smo kao gosti imali pravo uvida u njihovu postavu. Tako smo već unaprijed odlučili koji naš igrač će ići na kojeg njihovog. Ispalo je da u drugoj izmjeni njihova tri lošija igrača čekaju naša tri najbolja. Smatram da je i njima već bilo jasno da tu šanse više nemaju. A kada su u prvom naletu sva tri naša igrača uzela prvi set, sve je bilo jasno.


 SLIJEDI PODBREZOVA




Final Four je također u Njemačkoj. Suparnik Zadrana u polufinalu je slovačka Podbrezeva, svjetski prvak.
– Odličan momčad, svojevrsni dream team kuglanja predvođen svjetskim pojedinačnim prvakom Zavarkom. No i mi smo jaki, a u jednoj utakmici sve je moguće. Ima se tu mnogo igrati – kaže zadarski strateg, koji će sa svojom momčadi hvatati još jednu medalju s međunarodne scene. Inače, drugi polufinalni par je mađarski Szeged i njemački Rot Weis Zerbst. Final four je na rasporedu početkom travnja, a prije toga će Zadrani nastaviti pohod prema domaćoj tituli. U subotu u Zadru gostuje Grmoščica.