Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bajlo: Nismo izostali zbog nezadovoljstva, nego spleta okolnosti

21.02.2012. 23:00
Bajlo: Nismo izostali zbog nezadovoljstva, nego spleta okolnosti


Ne radi se o nikakvom bojkotu, niti o antagonizmu između veslača i bilo kojeg od uzvanika na skupu, već o nesretnoj podudarnosti da smo tog dana svi bili spriječeni svojim obvezama. Ne samo da nisam svjesno bojkotirao dolazak, nego sam i jako ožalošćen razvojem situacije – naglašava Romano Bajlo, proslavljeni zadarski veslač kojem smo postavili pitanje zašto se među uzvanicima na svečanosti u povodu obilježavanja 20. obljetnice prvog samostalnog nastupa hrvatskih sportaša na Olimpijskim igrama u Albertvilleu i Barceloni 1992. nisu našli olimpijci iz redova VK Jadran.
Bajlo kaže „da je imao nešto protiv susreta organiziranog od strane Športske zajednice Zadarske županije i Športske zajednice Grada Zadra, da bi u tom slučaju postupio sasvim drugačije”.
– Poznajem Marijana Klanca iz Hrvatskog olimpijskog odbora, pa bih mu osobno javio da sam s nečim nezadovoljan ili da ne želim sudjelovati. Ne želim da se krivo protumači naš izostanak jer se radilo samo o spletu okolnosti, i ništa više – ponovio je sudionik OI u Muenchenu 1972. godine koji je među razlozima nedolaska Josipa i Danijela Bajla, Petra Milina i Branimira Vujevića naveo neodgodive privatne obveze i zdravstvene probleme u obiteljima veslača.
– Drugi put, ako budem u prilici sudjelovati na ovakvom ili sličnom okupljanju, rado ću se odazvati. S nikim nisam u konfliktu, kao što nisu i naši ostali veslači, pa osim više sile ne vidim razlog zbog kojeg bih propustio odličnu priliku za druženje sa zadarskim sportašima – podvukao je Bajlo.