Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Umirovljenici se ludo zabavljali uz Nintendo

21.02.2012. 23:00
Umirovljenici se ludo zabavljali uz Nintendo


Nintendo Wii za umirovljenike, koji su prvi zainteresirani imali prilike isprobati jučer ujutro, samo je dio ponude koje je Gradska knjižnica Zadar ponudila svojim sadašnjim, a i budućim korisnicima ove dobne skupine tijekom mjeseca veljače.
Kao prvu igru umirovljenici odabrali su kuglanje, a pun pogodak već iz drugog pogotka postigao je Mihovil Gambiraža:
– Kuglao sam prije, ali vrlo malo. Ipak, mislim da sam u ovom malo zatajio. Morao bih dobiti malo više instrukcija pa pretpostavljam da bi bolje pogađao jer sam dosta mirne ruke, bio je skroman Gambiraža, dodajući kako je inicijativa Gradske knjižnice Zadar u veljači za umirovljenike vrlo kreativna, poučna i prihvatljiva:
– Do sada nisam bio čest korisnik knjižnice ali sada ću ćešće dolaziti, pogotovo jer je za nas umirovljenike članarina u veljači trideset kuna. Šteta što se ovaj prostor ne koristi u potpunosti koliko bi mogao. Trebalo bi se zato što više ljudi uključiti jer je ovdje ugodno, može se družiti i puno toga pročitati, zaključio je.
U sklopu Gradska knjižnica Zadar je tijekom veljače organizirala niz zanimljivih sadržaja i programa za umirovljenike. Uz atraktivnu cijenu godišnje članarine od trideset kuna 30 kuna, umirovljenici su imali prilike pohađati tečajeve rada na računalu, slušati zanimljiva predavanja, natjecati se u društvenim ili Wii igrama i slično. Nešto od navedenog, moći će se isprobati i tijekom narednih dana do kraja mjeseca pa će se tako već danas u prostorijama knjižnice održati natjecanje u društvenim igrama za korisnike tri doma za umirovljenike – Sfinga, Sveti Frane i Zemunik. Također, slabije pokretni umirovljenici koji nisu u mogućnosti doći u knjižnicu, a žive na području grada Zadra, mogu se prijaviti za program kućne dostave knjiga u sklopu kojeg će im se knjige po svom ili izboru knjižničara dostavljat svakih 15 dana na kućnu adresu.