Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HSS: Smanjit ćemo cijenu u gradskim vrtićima

Autor: Siniša Klarica

21.02.2013. 23:00
HSS: Smanjit ćemo cijenu u gradskim vrtićima

Foto: Zvonko KUCELIN



Smanjenje cijena u gradskim vrtićima prva je točka predizbornog programa za lokalne izbore koju je jučer predstavio HSS Grada Zadra. Po riječima predsjednika Gradske organizacije HSS-a Zdravka Šarića, program HSS-a bit će temelj za ozbiljne razgovore s eventualnim partnerima koji će se u njemu prepoznati.
– Cijene u vrtićima u Zadru među najvišima su u cijeloj Hrvatskoj. Do prošle godine su se, možda, i mogle pravdati činjenicom da građani Zadra ne plaćaju prirez, no nakon što su nam i ti novi nameti uvedeni, zaista možemo reći kako plaćamo cijenu u vrtićima kao da smo najbogatiji stanovnici ove države, rekao je Šarić.
– Danas može imati dijete jedino obitelj gdje oboje supružnika radi te imaju plaću od 8.000 kuna kako bi mogli pokriti sve troškove. Da ne spominjemo koliko je teško uopće dobiti mjesto u vrtiću. Ako imate troje djece vrtićke dobi, za to ćete izdvojiti čak 2.100 kuna mjesečno. Toliko iznosi i hrvatski minimalac, pa ako ste samohrani roditelj, razmišljajte kako preživjeti, rekao je Šarić, dodajući usporedbu sa susjednim Šibenikom gdje je cijena u vrtiću 500 kuna za cjelodnevni boravak, te Splitom, gdje se cijene kreću od 400 do 500 kuna, ovisno radi li se o 8-satnom ili 10-satnom programu.