Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kukuriku koalicija trenira strogoću na Zadru

Autor: Siniša Klarica

21.02.2013. 23:00
Kukuriku koalicija trenira strogoću na Zadru

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadar i Zadarska županija postaju slučaj, a veliki utjecaj na to imaju i nesposobni lokalni političari Kukuriku koalicije, rekao je Tomislav Šarić


Od kada je na vlast došla Kukuriku koalicija, ni jedna točka iz njihovog programa 21 nije se ostvarila u Zadru i njegovoj županiji, poručili su jučer na konferenciji za medije predstavnici HSP-a dr. Ante Starčevića, požalivši se na negativan odnos središnje vlasti prema Zadru.
Predsjednik Županijske organizacije Tomislav Šarić istaknuo je kako je to bilo razvidno nakon posjeta ministra zdravlja Ranka Ostojića šibenskoj bolnici, kada je rekao da je tamošnja bolnica bila dugo zapostavljena zbog zadarske.
– Zadarska bolnica dignula se nakon ulaganja zadarskih gospodarstvenika i lokalne uprave i samouprave, zbog čega je bolnica dobila status regionalne bolnice, sa željom da se taj razvoj nastavi i da dobije nove odjele i status kliničke bolnice. Umjesto toga, bolnica se sad izuzima od upravljanja osnivača i stavlja pod nadzor Vlade, rekao je Šarić.
– Očigledno je kako je Kukuriku koalicija izbrisala Zadar iz svojih političkih planova te je na njemu odlučila “trenirati strogoću” i pokazati drugim sredinama u RH-a kako prolaze “neistomišljenici”. Nažalost Zadar i Zadarska županija postaju slučaj, a veliki utjecaj na to imaju i nesposobni lokalni političari Kukuriku koalicije, rekao je Šarić.