Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ulica uz Elektru bit će gotova do kraja tjedna

Autor: Siniša Klarica

21.02.2013. 23:00
Ulica uz Elektru bit će gotova do kraja tjedna

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Počeli su radovi na asfaltiranju prvog sloja kolnika Ulice kralja Dmitra Zvonimira


Asfaltiranjem prometnica jučer su završeni radovi na projektima odvodnje u području omeđenom ulicama Ivane Brlić Mažuranić, Miljenka Stančića, Milana Begovića, Augustina Harambašića i Mate Balote. Stanari ovih ulica doslovce su opsjedali zadarsku Odvodnju i medije ne bi li raskopane ceste ponovno bile u funkciji, jer su one davno došle do faze pred asfaltiranje, iako je rok za izvođenje radova bio 1. lipnja ove godine.
Nekoliko mjeseci prije, zadarski “Franto” završio je dijelom i radove na projektu odvodnje u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira. Po riječima prvog čovjeka “Franta” Tomislava Škare, postavljeni su tlačni i gravitacijski kanalizacijski vod, a EVN je postavio i plinovod. Iako je izgrađena i crpna stanica, ovih se dana očekuje prispjeće opreme koju izrađuje tvrtke Flight iz Danske. Stoga su jučer počeli radovi na asfaltiranju prvog sloja kolnika Ulice kralja Dmitra Zvonimira. Ukoliko ne bude obilnijih kiša, očekuje se da se asfaltiranje završiti do kraja tjedna.
Škara je objasnio da je obavljeno i interventno asfaltiranje, napose zbog pojava velikih rupa u asfaltu, a čiju sanaciju su naložili gradski oci. Kaže da njegova tvrtka, unatoč medijskim konstatacijama da je u velikim problemima s likvidnošću, uredno izvršava ugovorne obveze na svim gradskim projektima.
Na poslu vrijednom 1,2 milijuna kuna u Ulici kralja Dmitra Zvonimira, Franto je tek podizvođač radova jer je na natječaju posao dobila tvrtka Cestar iz Splita. Završetkom Ulice Dmitra Zvonimira i priključenjem nekoliko zgrada na odvodnju, riješit će se lokalni ispusti u akvatorij u kojem se svakodnevno ljeti kupa više od 10.000 Zadrana i njihovih gostiju. Ako sve bude u redu, Zadar bi postao jedan od rijetkih sredozemnih gradova, sličnog broja stanovnika, gdje se ljeti može kupati doslovce u centru grada.