Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Mocire čekaju pregovore s Alcomom

21.02.2014. 23:00
Mocire čekaju pregovore s Alcomom


I baš kad smo pomislili da još malo tko vjeruje u brzo otvorenje Centra Mocire čime bi se riješio problem nedostatka prostora za boravak osoba s posebnim potrebama, a čiji je kamen temeljac uz puno medijske pompe položila još Ana Lovrin početkom studenog 2007. godine, dok je bila ministrica pravosuđa, upravo se ovih dana to pitanje opet aktualiziralo i pojavila nada.
Naime, aktualizirao ga je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta u svojoj javnoj prepisci s predsjednicom Gradskog odbora SDP-a, Sabinom Glasovac koja je većinu zadarskih projekata proglasila megalomanskim, a on joj je u svom odgovoru kao pomoćnici ministra znanosti savjetovao da “nešto korisno i vrijedno napravi za svoj grad jer prazne se riječi brzo zaborave” te je zaključio:” Ako ništa drugo, Centar Mocire Vaša su šansa, u nadležnosti su Vašeg Ministarstva. Završimo ga”.
A, najnovija informacija iz Grada Zadra, vezana uz izgradnju Centra za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama – Mocire, govori kako su upravo prije dva dana nadzorni inženjeri Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te izvođača radova i Grada Zadra bili na terenu Centra Mocire zbog pripremanja troškovnika za radove koji se trebaju izvesti da bi se Centar završio. Izvođenje radova od početka je bilo dogovoreno s tvrtkom Alcom iz Splita, koja je u međuvremenu završila u blokadi.
– Budući da tvrtka Alcom nakon blokade, ponovno normalno posluje s njom će se ići u pregovarački postupak. Ukoliko ne bude postignut dogovor pokrenut će se otvoreni postupak javne nabave – pojasnila je Marina Mihovilović Pajkin zadužena za odnose s javnošću Ureda Grada.