Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nadbiskup žrtvama don Nedjeljka Ivanova poslao “Pozdrav iz Zadra”!

21.02.2014. 23:00
Nadbiskup žrtvama don Nedjeljka Ivanova poslao “Pozdrav iz Zadra”!


Nadbiskup Želimir Puljić je jučer ujutro žrtvama seksualnog zlostavljanja don Nedjeljka Ivanova poslao e-mail pod nazivom “Pozdrav iz Zadra”. U e-mailu u kojem je poslano pismo stoji “U prilogu Nadbiskupovo pismo s informacijama za Vas. Uz pozdrav, Don Dario Tičić, tajnik”.
– Nadam se da više nikada neću dobiti ovakav pozdrav iz Zadra, kazao nam je Nenad Bugarija.
U pismu nadbiskup žrtve obavještava o trajanju procesa i njegovom kraju te kaže kako im se odlučio javiti “ovom brzom poštom”.
– Imajući u vidu rane i povrjede koje zlostavljani nose u svojoj duši, Nadbiskupija je zamolila djelatnike u našem savjetovališta, neka onima koji se jave posvete osobitu psihološku i duhovnu pažnju i pomoć u njihovim teškoćama. Svima nam je jasno kako svijet proživljava ozbiljnu krizu vrjednota, a to se onda očituje u nastranom i devijantnom ponašanju, koja nažalost često završe i u zločinima. Urušavaju se, naime, određene etičke norme i ne poštuju moralni propisi. A poznato je kada morala nema, sve je dopušteno. Svemu tomu usprkos Crkva nastavlja svoju mukotrpnu i beskompromisnu borbu za pobjedu dobra. Vi ste se svojim svjedočanstvom uključili u taj proces. Crkva poziva ljude dobre volje, osobito one koji donose društvene norme, propise i zakone, kao i djelatnike medija neka se odvaže i uključe u tu poštenu borbu za obranu ljudskoga dostojanstva. Posebice u obrani onih koji su slabi i nezaštićeni. Zemlja i narod budućih generacija bit će im neizmjerno zahvalni, stoji u nadbiskupovom pismu.