Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarska desetka s Kvarnera

21.02.2014. 23:00
Zadarska desetka s Kvarnera


Osijek i Rijeka su apsolvirani. Na redu je gostovanje u Parku mladeži. Zadar sa šest osvojenih bodova i velikom dozom samopouzdanja ulazi u dvoboj sa Splitom koji ovoga proljeća još nije osvojio niti boda. Partije koje su Zadrani pokazali u prethodne dvije utakmice daju im za pravo nadati se kako u Splitu mogu najmanje do jednog boda.
Riječanin u dresu Zadra, Ivor Weitzer koji je ove zime pojačao redove prvoligaša sa Stanova izborio je jedanaesterac protiv svojih dojučerašnjih suigrača. Odlično se uklopio u momčad i već se sada sa sigurnošću može reći da trener Ferdo Milin nije pogriješio kada ga je doveo u svoje redove.
– U Zadru sam prezadovoljan. Još kada tome pridodamo odličan ulazak Zadra u proljetni dio prvenstva razloga za zadovoljstvo ima napretek – kazivao je jučer zadovoljni Weitzer.
– Od prvog trenutka su me u Zadru prihvatili kao da sam tu godinama. U svim segmentima mogu izreći samo riječi hvale. Marina Cona poznajem od ranije iz Pomorca i on mi je puno pomogao kao i iskusni Mirko Hrgović koji kao i ja stanuje u hotelu Kolovare. Pomogli su mi u prilagodbi kao i svi ostali igrači i na tome im zahvaljujem.
Je li vam bilo čudno nastupiti protiv dojučerašnjih suigrača?
– Profesionalac sam i jednostavno u tim trenucima pokušavaš zaboraviti protiv koga igraš. Tijekom karijere, pogotovo u mlađim dobnim kategorijama, više sam puta igrao protiv Rijeke tako da mi ovo nije bio prvi put. Istina, nikada u ovome rangu i protiv ovako jake europske Rijeke. Međutim, time je i motiv i gušt što smo ih pobijedili bio veći. Zadar je sada moj klub i samo s tim mislima ulazim u svaku sljedeću utakmicu.
Bi li bod u Parku mladeži ispunio vaše ambicije?
– Bodom bismo svakako bili zadovoljni. Međutim, ako se želi osvojiti bod morate igrati na pobjedu. Treba dati sve od sebe, a onda vidjeti što će nam to donijeti – kazao je na kraju razgovora Weitzer.