Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Dvojica iz Slavonije uhvaćena u krađi starog željeza

Autor: Minja Gugić

21.03.2010. 23:00
Dvojica iz Slavonije uhvaćena u krađi starog željeza

Foto: Filip BRALA



Čak 100-tinjak tisuća kuna štete pričinjeno je Zadraninu kojemu je ukradeni stambeni kontejner s raznim alatom, a na 80-ak tisuća kuna štetu je procijenio Zadranin kojemu su ukradene sekundarne sirovine
U policijskom zapisniku PU zadarske i proteklog se vikenda našlo niz krađa i provala: od krađe kontejnera pa do oružanog razbojstva koje se dogodilo u petak navečer. Lopov još nije pronađen.
Tako je ovoga vikenda prijavljeno zadarskoj policiji da je protekle srijede u Ulici moliških Hrvata na kućnom broju 16 u Zadru, s ograđenog prostora, nepoznati počinitelj ukrao stambeni kontejner u kojem se nalazio razni alat u vlasništvu 69-godišnjaka iz Zadra. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od čak 100-tinjak tisuća kuna.
Dan kasnije, u Ulici Ante Starčevića na broju 19/C provaljeno je u stan u vlasništvu 62-godišnjeg Zadranina. Ukraden mu je novac i zlatnina.
Vlasniku je pričinjena šteta u iznosu od oko devet tisuća kuna.
U vremenskom razdoblju od početka siječnja ove godine pa do početka ovog mjeseca Putu Kozjaka u mjestu Vir, na istoimenom otoku, s obiteljske kuće u vlasništvu 55-godišnjeg mještanina, lopov je odnio 30 metara bakrenih oluka. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko šest tisuća kuna.
Iz prodavaonice “Makro mikro” koja se nalazi u sklopu Trgovinskog centra “Superkonzum” u Ulici Ante Starčevića u Zadru u subotu je nepoznati razbojnik, iz nezaključane staklene vitrine, ukrao dva prijenosna računala.
Riječ je o šteti većoj od devet tisuća kuna.
U petak navečer oko 20 sati, pred samo zatvaranje trgovine, razbojnik je ušao naoružan pištoljem te je uz prijetnju prema šokiranoj 27-godišnjoj prodavačici uspio ukrasti dnevni utržak i manju količinu cigareta.
Riječ je o trgovini mješovitom robom Sonik na Putu Bokanjca. Zadarski policajci nastoje ući u trag nepoznatom razbojniku.
U petak oko 13 sati, na Bokanjcu, policijski službenici uhvatili su 35-godišnjaka i 26-godišnjaka s područja Slavonije, koji su u vremenskom razdoblju od 14. do 19. ožujka provalili u ograđeno odlagalište vozila i brodova u vlasništvu 36-godišnjaka.
Ukrali su staro željezo, različitih dijelova od aluminija i drugih otpadnih sirovina u vrijednosti od čak 75 tisuća kuna. Protiv obojice slijede kaznene prijave. Tijekom noći s četvrtka na petak u Ninu, provaljeno je u prodajni centar poduzeća “Maraš” d.o.o., iz kojeg je ukradena veća količina električnih bušilica marke “makita”, slavina marke “schmidler”, dva trimera za travu marke “makita” i veći broj svrdala, rukavica i sitnog alata.
Sveukupna vrijednost pokradene robe je 20 tisuća kuna.
Tijekom iste noći u mjestu Žerava, lopov je provalio i u skladište poduzeća “Mijolović 2” d.o.o, u vlasništvu 57-godišnjaka te je odnio motornu pilu “partner”, dvije vibracijske bušilice “bosch” i jedan vibracijski stroj “žabu” marke “de walt” ukupne vrijednosti 12 tisuća kuna.
Te noći dogodila se još jedna slična krađa u Ulici Antuna Matije Reljkovića u Zadru.
Razbojnik je s obiteljske kuće 57-godišnjaka odnio 17 metara bakrenih oluka u vrijednosti od šest tisuća kuna.