Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Potonuli pod teretom mladosti

Autor: Andrija Prović

21.03.2010. 23:00
Potonuli pod teretom mladosti

Foto: Zvonko KUCELIN



Mlada, gotovo juniorska momčad Zadra 1952, u subotu je u drugom kolu Prve B vaterpolske lige poražena od Siscije. Konačnih 6:18 pokazatelj je snage gostiju koji su na Višnjik stigli kao jedni od favorita prvenstva, odnosno neiskustva Zadra koji nije mogao parirati fizički nadmoćnijem sastavu.
Već od prve četvrtine Siscia je najavila kako će Zadrani u ovom susretu teško do prvih ovosezonskih bodova. Nakon osam uvodnih minuta semafor je tako pokazivao 0:4. Dinko Jadrešić se na otvaranju drugog perioda pobrinuo za prvi gol domaćih, međutim, na svaki pogodak igrača u bijelim kapicama, gosti su odgovarali dvostruko. S 2:8 ušlo se u drugo poluvrijeme, a treća četvrtina bila je ujedno i razdoblje kada je Zadar pružio najveći otpor Siščanima, tj. primio samo gol viška (1:2). Izabranici Gorana Jovančevića imali su tada raspoloženog Klaricu na vratima te nekoliko izglednih prilika na protivničkoj strani. Međutim, nedostatak snage i pad koncentracije bio je evidentan, što su gosti znali dobro iskoristiti te s osam golova u posljednjoj četvrtini staviti točku na i.
– Naši glavni protagonisti daleko su ispod 18 godina, ali vrijeme radi za nas. Sve nas, naravno, rezultat ne zadovoljava i svi bismo voljeli  izići iz svakog susreta kao pobjednici jer smo sportaši i živimo za pobjede i od pobjeda. No, kako pjesma kaže “da bi mogao hodati prvo moraš puzati”. Dozvolimo im stoga da se podignu i usprave a tek nakon toga donosimo opsežnije sudove – reći će Goran Jovančević, trener Zadra 1952.
U 3. kolu (27. ožujka) igraju:
Salona – Zadar 1952, Delfin – Opatija, Siscia – Galeb, Zagreb – Biograd, Arsenal slobodan.


ZADAR 1952 6 – SISCIA 18


(0:4, 2:4, 1:2, 3:8)
ZADAR 1952: Klarica, Jukić – Šoša, Šunjo, Jurlina, Čurković, Raić 2, Jadrešić 1, Stipić 2, Gatara, Kuzme, Lakoš, Curać, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.
SISCIA: Matešić, Purgar, Kučević 1, Perković 2, Jajčin 2, Ivičević – Bakulić 2, Ostrman, Jelisavac, Bernardi 2, Sajko, Gledec 3, Šmit, Barda, Milički 6. Trener: Igor Kraguljac.