Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

“Za dječju dobrobit”

Autor: Katina Vrsaljko

21.03.2010. 23:00
“Za dječju dobrobit”


Simboličnom cijenom za lutkarsku predstavu “Jaje i pisanica” prikupit ćemo novac i donirati ga zadarskoj Pedijatriji gdje će odlučiti kako ga utrošiti u svrhu što boljeg liječenja djece, kazala je Edita Tošić, predsjednica Udruge
Lutkarskom predstavom “Jaje i pisanica” sutra po dječjim vrtićima Zadarske županije započinje humanitarna akcija pod nazivom “Za dječju dobrobit” u organizaciji Udruge odgojitelja predškolske djece Maraške kojom se prikuplja novac za Odjel pedijatrije Opće bolnice Zadar.
Po skoro svim dječjim vrtićima u Zadarskoj županiji dramski tim Udruge Maraške pod vodstvom Ivane Tičić odigrat će ovu veselu predstavu, punu igre, pjesme, smijeha i šarenih boja.
Kako kaže Edita Tošić, predsjednica Udruge, lutke Maraške izrađuju same, a predstava je prilagođena i jasličkoj dobi.
– Simboličnom cijenom predstave prikupit ćemo novac i donirati ga zadarskoj Pedijatriji gdje će odlučiti kako najbolje utrošiti novac u svrhu što boljeg liječenja djece. Osim toga, igraonicu na Odjelu, koja je i sad vrlo topla i lijepa, upotpunili bismo novim didaktičkim igračkama i prirodnim materijalima, kazala je Tošić.
Dodaje da igraonica na Odjelu puno znači hospizaliziranoj djeci, a osoblje Odjela koje s njima radi, kako kaže, jako dobro radi svoj posao. Članovi Udruge također posjećuju tu djecu, s njima se igraju, upotpunjavaju njihovo vrijeme, a osnovcima pomažu i oko domaće zadaće. Tako se izrodilo veliko prijateljstvo između Maraška i Pedijatrije, što i nije čudno jer je oboma glavni cilj poboljšanje kvalitete života naše djece.
Maraške su i prošle godine ovu predstavu igrali po vrtićima i oduševljavale dječicu, a ove godine su tom lijepom običaju dodali i humanitarni karakter.
Akcija “Za dječju dobrobit” trajat će do Uskrsa, a predstava će se igrati svakog jutra po skoro svim vrtićima u županiji. U tjednu prije Uskrsa Maraške će donaciju predati Pedijatriji i tamo odigrati predstavu za djecu kojoj je cijeli ovaj trud prvenstveno i namijenjen.