Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dani Harley Davidsona u Biogradu

21.03.2011. 23:00
Dani Harley Davidsona u Biogradu


U gradskoj vijećnici u Biogradu upriličena je tiskovna konferencija u povodu Hrvatskih Dana Harley Davidsona u Biogradu koji će se održati od 26 do 29. svibnja ove godine. Sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Biograda na moru Ivan Knez, koji je je rekao da će jednogodišnji pregovori oko dolaska najpoznatijeg motorciklističkog branda na svijetu do kraja tjedan biti okončani potpisivanjem ugovora.
– Riječ je o događaju koji će prema procijenama privući od 15 do 20 tisuća gostiju koji su prepoznali Biograd kao izuzetnu turističku destinaciju koja je posljednjih godina napravila značjane iskorake. Bit će to događaj koji će zakupiti sve smještajne potencijale u gradu, ali i mnoge na području od Zadra do Šibenika. Stoga velika zahvala organizatoru Europskom H.O.G. Rallyu koji organizira ovakva okupljanja diljem svijeta, rekao je gradonačelnik Knez.
O samom brandu Harley Davidson govorio je Nigel Willers, direktor za  iskustva međunarodnih kupaca. Willer je izjavio da je presica bila jedan od najvećih kojoj je nazočio u posljednjih 20 godina. Ne skrivajući zadovoljstvo prekrasnim vremenom i prirodom, Willers je uvjeren da će i sam događaj bit tako počašćen, jer po njemu “..i Bog vozi Harley Davidson!”
– Harley Davidson okuplja preko 1,1 miljuna članova, a kad smo ih upitali gdje bi željeli organizirati novi skup, monogi od njih su rekli Hrvatska. Za to je posebno zaslužan jedan postariji član iz Hrvatske koji nas je neprestano pozivao. No kad smo vidjeli ovu zemlju i njene ljude koji s toliko ponosa vole i pokazuju svoju zemlju, nije nas trebalo puno nagovarati. Bit će to veliki događaj koji će imati i veliki ekonomski utjecaj jer je poznato da naši članovi vole druženje i vole potrošiti. Obično se za naše događaje plaćaju ulaznice, ali ovog puta smo odlučili da ulaz na sve lokacije i prezentacije bude bespaltan, rekao je između ostalog Nigel Willers.
Između ostalog, na Hrvatskim danima Harley Davidsona nastupit će 16 domaćih i stranih grupa među kojima i Prljavo kazalište. Bikere će pratiti i pokretna radionica budući da u u blizini nema ovlaštenog servisa. Također bit će upriličena prodaja suvenira i predmeta ne samo onih sa oznakom branda, nego i lokalnih.
Harley Davidson ove godine bilježi 108. obljetnicu osnutka kao najstarija kompanija za proizvodnju motocikala na svijetu. Sjedište je u Milwaukeeu u Winsconsinu u Sjedinjenim Američkim Državama, zapošljava 7.900 ljudi koji su samo prošle godine prodali  222.110 novih motocikala. Svoj dolazak u Biograd potvrdili su potomci osnivača iz porodice Davidson od kojih jedan, iako ima 70 gdina još uvijek radi na dizajnu motocikala. Motocikli se proizvode isključivo u Americi. Kako nas je obavijestio regionalni predstvanik HD za ovaj dio Europe Gaetano Piazza u Hrvatskoj se priprema prodaja na razini distribucije. Cijena HD motora na ovom tržištu kreće se od 9.000 do 30.000 eura.
– Cilj je naše kupce uvesti u novi, motociklistički život, a uspostavljeni odnosi traju cijeli život, rekao je na kraju konferencije Gaetano Piazza. Za sudionike konferencije upriličena je promotivna vožnja raznim tipovima Harley Davidson koji su ovom prilikom u Biograd došli u poznatom HD-trucku.