Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na krilima Glorije Sikirić

21.03.2011. 23:00
Na krilima Glorije Sikirić


Razigravačica Zadra i juniorske reprezentacije tako je pokazala da se u “bijelo-plavim” redovima ne trebaju bojati da su ozljedom Antonije Erslan ostali bez jedine igračice koja može biti jamstvo prevage


Prije utakmice petog kola Lige za  ostanak trenerica Zadra Marija Mazija upozoravala je kako je  Požega favorit, a njene  igračice sputane pritiskom, glavnim krivcem za dva uzastopna  poraza. Važnost subotnjeg dvoboja ponovno ostavila traga na  igri košarkašica Zadra; njihova je  predstava bila daleko od idealne,  no unatoč greškama, “bijelo-plave” potrudile su dokazati da su u  inat mladosti i neiskustvu kadre  stati na kraj imperativu, odnosno  tradicionalno neugodnoj slavonskoj ekipi. Ulog je bio velik: poraz  je za oba sastava značio značajan  deficit izgleda za novu prvoligašku sezonu – posljednje mjesto  na ljestvici, no na radost stotinjak  vjernih navijača domaćih, u nezavidnoj se poziciji našla Požega,  dok će Zadar u sljedeće kolo ući s  drugog mjesta (Agram izgubio od  Croatije). Za takav epilog najzaslužnija je bila odlučnost košarkašica s Višnjika, koja se u prvom  redu očitovala angažmanom u  obrani, odnosno dominacijom  pod obručima.
U srazu ekipa bez klasičnog  centra i bez visokih igračica Zadranke su u jednom od ključnih  segmenata upisale 20 skokova  viška (46:26). Šablonski kazano,  radilo se o još jednoj pobjedi  kolektiva, no pritom je teško ne  osvrnuti se na nastup “prve među  jednakima”. Glorija Sikirić s 21  košem, 14 skokova i četiri asistencije predvodila je domaće do  jedne od najvažnijih ovosezonskih pobjeda. Razigravačica Zadra i juniorske reprezentacije tako je pokazala da se u “bijelo-plavim” redovima ne trebaju  bojati da su ozljedom Antonije  Erslan ostali bez jedine igračice  koja može biti jamstvo prevage.  Slično je bilo i prošle godine;  otišla je Ina Marin, ali se uskoro  “ukazala” Erslan. A sada kada je  kapetanica izgubljena do kraja  sezone, leđa je podmetnula Sikirić. Tko zna, možda je već u  sljedećem susretu zamijeni neka  od suigračica, no Zadrankama je  ionako svejedno koja će od njih  zasjati u statistici. Najvažnije im  je da su slavljem nad Slavonkama  ponovno stigle u izglednu poziciju za osiguranje ostanka. Ponove li slično izdanje i u dvoboju  sa Splitom, jednom će nogom  zakoračiti u šestu uzastopnu prvoligašku sezonu.