Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Protiv Konikoma kao lavovi

21.03.2012. 23:00
Protiv Konikoma kao lavovi


Osječani su se pojačali i zaista dobro igraju ove sezone. Na kraju krajeva, i prvi su na ljestvici. Bit će to pravi derbi. A jedina šansa da osvojimo treće mjesto je ta da nastavimo pobjeđivati. Sigurno je samo da ćemo se boriti kao lavovi – iskren je Benedik


Kuglači Zadra prošlog vikenda su napravili velik posao. Prvo su u subotu sa 8:0 slavili protiv Zaprešića, da bi dan kasnije odradili odgođeni dvoboj protiv Zanatlija i stigli do nove pobjede, ovaj put sa 6:2.
Mnogo važnija je bila ona utakmica protiv Zaprešića, pošto se radilo o derbiju prvenstva i direktnom dvoboju za treće mjesto, ono koje će u konačnici jednog od ova dva kluba ubaciti iduće sezone u NBC-pokal, treće po redu europsko natjecanje.
– Motiva u toj utakmici definitivno nije nedostajalo – rekao je najbolji kuglač Zadra u ovoj sezoni Boris Benedik. Zadrani su slavili s maksimalnih 8:0 i na taj način prestigli za jedan bod sastav Zaprešića. Maestralnu izvedbu imali su Zadrani u toj utakmici. Pogotov se to odnosi na Luku Ukalovića koji je srušio 709 drva, samo četiri manje od (njegova) rekorda kuglane.
– Luka je izvanzemaljac. Ovako nešto izvesti zaista nije lako i pitanje je tko to može napraviti. Na sreću, i mi ostali smo ga dobro popratili, tako da smo uspjeli stići do vrijedne pobjede.
U konačnici su Zadrani u tom dvoboju rušili zaista velikih 3826 drva. Zaprešić je uspio stići do 3555, ali i da su bili mnogo bolji, teško da bi uspjeli nauditi Zadru u subotu.
– Ovo je Zaprešiću bila dobra lekcija i poruka da nismo odustali od europskog natjecanja iduće sezone. Previše puta smo kiksali ove sezone i nikako nismo željeli kiksati još jedanput. Nismo si to mogli dopustiti, pogotovo ne u derbiju i u direktnom dvoboju za treće mjesto.
U nedjelju ste odigrali zaostali dvoboj protiv Zanatlije. Niste uspjeli ponoviti rezultate kao u utakmici protiv Zaprešića, ali pobjeda ipak nije dolazila u pitanje.
– To je ipak bio drukčiji dvoboj. Nakon pražnjenja u subotu popodne, nije jednostavno u nedjelju ujutro igrati novi dvoboj. Nije nam to odgovaralo, drugačiji je bioritam ujutro. No, mi smo napravili ono što smo morali napraviti, a to je ostvariti pobjedu i osvojiti nova dva boda. Sad idemo dalje.
A iduća prepreka definitivno nije jednostavna. U subotu će kuglači Zadra ići u goste Konikom Osijeku. Slavonci su lideri i ove sezone definitivno najviše pokazuju. Imaju strašno jaku momčadi i, kako stvari stoje, najizgledniji su kandidat za osvajanje titule prvaka Hrvatske. S druge strane, Zadrani su protiv Zaprešića došli na željenu treću poziciju, no ako izgube u Osijeku ponovo se neće naći u zavidnoj poziciji, jer Zaprešić kod kuće dočekuje slabi Kandit Premijer.
– Mi u Osijeku uvijek igramo dobro i često pobjeđujemo. Ipak, to ne znači da ćemo to uspjeti izvesti u subotu. Osječani su se pojačali i zaista dobro igraju ove sezone. Na kraju krajeva, i prvi su na ljestvici. Bit će to pravi derbi. A jedina šansa da osvojimo treće mjesto je ta da nastavimo pobjeđivati. Sigurno je samo da ćemo se boriti kao lavovi – iskren je Benedik.