Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Našoj pobjedi prethodila je vjera i zajednička hrvatska sloga

Autor: Velimir Brkić

21.03.2013. 23:00
Našoj pobjedi prethodila je vjera i zajednička hrvatska sloga

Foto: Velimir BRKIĆ



Svetom misom zadušnicom u crkvi Svih Svetih te polaganjem vijenaca kod središnjeg križa na mjesnom groblju u Sukošanu i u Škabrnji, jučer je obilježena 20. obljetnica pogibije desetorice hrvatskih branitelja u obrani dostignutih crta u vojno-redarstvenoj i oslobodilačkoj akciji Maslenica u Škabrnji.
Hrvatski vitezovi Mladen Veleslavić, Marijan Grdović, Milan Braco Mrdalj iz Sukošana, Marin Jerak, Šime Smolić i Darko Torbarina iz Debeljaka, Zoran Bašić i Rade Bilaver iz Škabrnje te Slavko Erak i Ivan Klarin iz Zadra, pripadnici tadašnje 93. zrakoplovne baze i 7. domobranske pukovnije, svoje mlade živote položili na oltar domovine od 18. do 23. ožujka 1993. godine u borbama u Škabrnji.
Sveta misu za poginule hrvatske branitelje predvodio je mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij. U svojoj propovijedi rekao je da je važno danas naglašavati činjenicu da je Hrvatska bila napadnuta i da se morala braniti.
– U slobodu domovine su ugrađene tisuće života hrvatskih muževa i mladića, žena, majki i djece. I u ovoj obljetnici ne smijemo zaboraviti da je našoj pobjedi prethodila vjera i zajednička hrvatska sloga, poručio je biskup Juraj Jezerinac.
Susret sjećanja i odavanje počasti u tišini i molitvi nastavljeno je na Mjesnom groblju Sukošan, posljednjem počivalištu šestero poginulih hrvatskih vitezova iz Sukošana i Debeljaka.