Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Optužena posinka optužila da laže

Autor: Minja Gugić

21.03.2013. 23:00
Optužena posinka optužila da laže

Foto: PIXELL



Viktore, zašto ti toliko lažeš?! – uzbuđenim je glasom uzviknula jučer u sudnici zadarskog Županijskog suda 59-godišnja Vana Marija Zozof optužena za pokušaj dvostrukog ubojstva svojih posinaka, Toma i Viktora Brkića sredinom lipnja prošle godine u Bibinjama. Motiv pokušaja ubojstva je vlasništvo nad obiteljskom kućom njihova oca Marka, a njezinog pokojnog supruga.
Nakon brata Toma i on je jučer svjedočio prisjećajući se nemilog događaja.
– Toga sam dana iz Norveške gdje sam rođen i gdje živim doputovao u Bibinje i prijetio sam nadzorne kamere na kući. Sve je bilo “zabarikadirano” pa smo brat i ja krenuli oko kuće vidjeti što se događa. U dvorištu sam vidio njezinog sina iz prvog braka Eduarda Novosela i prijatelja Stjepana Božića. Kako nismo mogli ući u kuću s prednje strane kroz dvorište, krenuli smo iza. S njih dvojicom nismo razgovarali. Tada mi nitko od njih nije prijetio, ali je Božić nešto vikao i djelovali su agresivno. Došli smo do otvorenog prozora kupaonice. Najednom smo čuli kao neki udarac, kao da je nešto bubnulo i njezin glas. Naglo su se otvorila vrata kupaonice, a onda smo čuli – bum! Bio je to pucanj – pričao je Viktor Brkić.
– Kako je u kupaonici bio mrak vidio sam samo siluetu i dužu kosu. Nakon što mi je brat pogođen, mislio sam da je dobio metak u glavu. Preskočio sam ogradu i krenuo prema autu. Brat je odmah krenuo za mnom. Odjurili smo na Hitnu pomoć, a onda ga je Hitna odvezla u bolnicu. Obojica smo bili u totalnom šoku i tada nismo ništa pričali – svjedočio je Brkić.
Zbog daljnjih dokaznih prijedloga, suđenje je potom odgođeno, a sljedeća rasprava pred Sudskim vijećem Dijane Grancarić zakazana je iza uskrsnih blagdana. Optužena Vana Marija Zozof za sada se brani šutnjom i sa slobode.