Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Netko me sačuvao! Trebao sam biti na aerodromu i u metrou

21.03.2016. 23:00
Netko me sačuvao! Trebao sam biti na aerodromu i u metrou


15 minuta! Toliko je ranije Turčinov krenuo na posao i izbjegao da se nađe točno usred terorističkog napada u metrou, a zbog iste poslovne obveze let zakazan za jutarnje sate prebacio je na popodne
Uh, dobro sam! Jutros sam dva puta imao sreću. Trebao sam biti na aerodromu i u metrou… Netko me sačuvao, ali i moju obitelj, rekao nam je u telefonskom razgovoru Zadranin Nikola Turčinov, asistent eurozastupnice Biljane Borzan, neposredno nakon terorističkih napada koji su se dogodili u utorak ujutro u Bruxellesu.
– Imao sam sastanak u devet, odnosno glasovanje na Odboru za okoliš, zdravlje i sigurnost hrane za koji sam saznao svega dva, tri dana ranije. Upravo zbog toga jutros sam krenuo na posao 15 minuta ranije nego inače, a morao sam i jutrošnji let za Zadar odgoditi za poslijepodnevni termin, još u nevjerici ispričao nam je zadarski SDP-ovac koji je za prvi bombaški napad saznao od kolegice još dok je bio u metrou.
– Kad sam primio SMS poruku od kolegice nisam mogao vjerovati. Da je sve bilo po planu u to vrijeme ja bih sa suprugom i desetomjesečnom kćeri bio na aerodromu. Pomislio sam, netko nas je sačuvao, a onda sam doznao i za drugi teroristički napad u metrou. Da sam na posao krenuo u uobičajeno vrijeme, našao bih se u središtu terorističke mete i vjerojatno sada ne bih pričao s vama, rekao je Turčinov sretan što su on sam, ali i njegova supruga i dijete prošli bez ikakvih posljedica. Iako stanuju u neposrednoj blizini mjesta gdje su teroristi aktivirali više eksplozivnih naprava, ranili i usmrtili desetke ljudi, nitko od njih nije niti čuo eksplozije, a niti svjedočio stravičnim događajima.
– Čuo sam se sa suprugom već nekoliko puta. Rekla mi je da će poći do trgovine po namirnice prije nego se sve zatvori zbog ovih strahota. A onda nam nema drugog do čekati. Ja iz zgrade Parlamenta ne mogu jer policija nikoga ne pušta ni van ni unutra. Nadam se da će krivce za ovaj strašan zločin uspjeti pronaći što prije kako bi se život ovdje u Bruxellesu mogao nastaviti uobičajenim tijekom, rekao je Turčinov dodajući kako se u jutarnjim satima čuo i sa svojima u Zadru. Njima je, kaže, najbitnije da su oni živi i zdravi, te da im što prije dođu.
– Ja se nadam da će se aerodrom otvoriti već sutra, kako je to i najavljeno, pa da ćemo, ako ne sutra, a onda barem preksutra biti u Zadru i provesti Uskrs u obiteljskom i mirnom okruženju, kazao je Turčinov.