Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prisvojili dvorište i zazidali bunar?

21.03.2016. 23:00
Prisvojili dvorište i zazidali bunar?


Predstavnica stanara Tereza Vitali kaže da su svi stanari ogorčeni i kako je obitelj Fazlić trajno narušila zadarsku povijesnu baštinu. Leila Fazlić nam je rekla kako je njoj, odnosno njezinoj obitelji, savjest apsolutno čista te da nisu radili ništa što nisu smjeli
Zadranka Tereza Vitali kao predstavnica stanara zgrade na adresi Trga Svete Stošije jučer je po hitnom postupku uputila dopis zajedno s fotografijama, zadarskim konzervatorima ali i građevinskoj inspekciji u Zadru jer je nedavno doseljena obitelj Fazlić, navodno bespravno prisvojila dio stražnjeg dvorišta ali što je najgore, zazidala i stari bunar te tako trajno narušila zadarsku povijesnu baštinu.
Riječ je o stražnjem dvorištu portuna odmah do kultnog kafića Lloyd.
Niklo “preko noći”?
– Nisam mogla vjerovati očima kada sam vidjela što su napravili. Ne znam zapravo ni kada su radovi izvedeni. Sve kao da je niklo preko noći. Svi mi stanari jako smo ljuti i ogorčeni, a ja sam sa svoje strane, odmah i nazvala Leilu Fazlić. Najprije sam je lijepo zamolila da sve vrati u prvobitno stanje i objasnila joj da to nisu smjeli učiniti. Na kraju sam joj rekla da ću sve prijaviti konzervatorima i građevinskoj inspekciji, rekla je Tereza Vitali dodajući kako ne može sa sigurnošću reći iz kojeg je stoljeća točno bunar, ali da je tu odrasla njezina baka koja se još sjeća da je u tom bunaru nekad bila pitka voda.
Fazlići angažirali odvjetnika
Vitali je još dodala da se vrlo lako može utvrditi i koliko je kvadrata kupljeno, a na koliko je kvadrata sada, sve prošireno i uzurpirano.
S druge pak, strane vlasnica kupljenog objekta Leila Fazlić jučer nam je u telefonskom razgovoru rekla kako je njoj, odnosno njezinoj obitelji – savjest apsolutno mirna i čista te da nisu radili ništa što nisu smjeli.
– Mi smo samo postojeće stanje, dakle ono koje smo zatekli, učvrstili i obnovili jer je prokišnjavalo. Sve je onako kako je i bilo, a za to imamo i dokaze. Nismo prekršili niti jedan zakon. No zbog uvreda, ružnih pa čak i prijetećih poruka posljednjih par dana, angažirali smo odvjetnika – rekla je Leila Fazlić.
S obzirom na to da bi se s cijelom pričom vrlo brzo trebali upoznati i konzervatori i inspekcija, ostaje nam za vidjeti što će oni reći na cijelu ovu priču.