Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zadarski umjetnici ujedinjeni za osnivanje onkološkog odjela OBZ

21.03.2016. 23:00
Zadarski umjetnici ujedinjeni za osnivanje onkološkog odjela OBZ


Članovi Ars Cantabile žele potaknuti ostale kulturne subjekte Zadra i okolice da se svojim budućim akcijama priključe ideji Zajedno za život i nastave pridonositi zajedničkom cilju – osnivanju onkološkog odjela OBZ
Zadarski Ansambl Ars Cantabile organizirao je humanitarni koncert Zajedno za život – Ars Cantabile i gosti s ciljem prikupljanja sredstava i poticanja akcije osnivanja, izgradnje, opremanja i stavljanja u funkciju prijeko potrebnog onkološkog odjela u sklopu zadarske Opće bolnice. Koncert je održan u ponedjeljak navečer u prepunoj velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.
Koncert je pratila i prodajna izložba slika udruge likovnih umjetnika Zadra ZadArt, a sav prihod s koncerta i izložbe biti će uplaćen na račun otvoren u svrhu osnivanja onkologije u OBZ.
Članovi Ars Cantabile žele potaknuti ostale kulturne subjekte Zadra i okolice da se svojim budućim akcijama priključe ideji Zajedno za život i nastave pridonositi zajedničkom cilju – osnivanju onkološkog odjela OBZ.
Ansambl Ars Cantabile djeluje u Zadru od 2012. godine, njegujući prepoznatljivi vokalni stil izvedbe pop, rock, blues, jazz, soul i evergreen glazbe. Sudjeluje u brojnim kulturnim zbivanjima, surađuje s umjetnicima i institucijama u Zadru i okolici, aktivno nastupa i bavi se organizacijom kulturnih zbivanja, među kojima se naročito ističe koncert Za Zadar 2020., koji je Ansambl organizirao 2015. u svrhu propagiranja uključivanja Zadra u utrku za prestižnu titulu kulturne prijestolnice Europe 2020. godine.
Osim domaćina, nastupili su će renomirani zadarski umjetnici svih generacija – Đani Maršan i klapa Kaleta, KUD Zadarski tanac, Paola Bralić (violončelo), Nela Šarić, Zadarski plesni ansambl, Dina Bušić i Melita Ivković, bračni par Ljiljana Šišeta Vrbančić i Oliver Vrbančić, Zadarski kvartet klarineta, Art guitar duo (Ivan Petani i Šime Botica), Ivan Županović, Jasna Ančić. Program je vodila Ana Marušić.