Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vijest o obnovi atletskih sadržaja već se probila u Europu

21.03.2017. 23:00
Vijest o obnovi atletskih sadržaja već se probila u Europu


Na Višnjiku se radovi na obnovi vanjskih sportskorekreacijskih terena i rasvjete, te atletske staze, odvijaju po utvrđenoj dinamici. Prošlih dana tako je na prethodno pripremljenu atletsku stazu položen asfaltni sloj.
– Nakon što je uklonjen stari tartanski sloj koji je pokrivao stazu, na podlogu je valjalo postaviti asfalt. Taj zahvat, kao i još mnoge druge, obavlja tvrtka Colas Hrvatska, a uskoro će tvrtka Arhos početi postavljati bazičnu podlogu na koju će u danom trenutku biti postavljen novi tartanski sloj – kaže Denis Karlović, direktor SC Višnjik, dodajući kako očekuje dovršetak glavnine radova u sljedećih 30-ak dana.
Planira se obnova travnjaka
– Jedan dio vanjskih sportskorekreacijskih terena već je dovršen, kao i obnova javne rasvjete. Redoviti posjetitelji SC Višnjik lako će zamijetiti, recimo, niz novih rasvjetnih stupova, a uskoro ćemo početi montažu ograde tamo gdje je predviđena. U cjelini, za mjesec dana imat ćemo obnovljene sve sadržaje koji su i prije postojali, te niz novih, što će činiti nadasve funkcionalnu sportskorekreacijsku infrastrukturu za klubove, udruge, saveze, rekreativce, građane…, ističe Karlović, napomenuvši kako je Grad Zadar još prošle godine za zahvate na Višnjiku izdvojio tri i pol milijuna kuna. Za taj novac u velikoj će se mjeri podignuti standard sportskorekreacijske infrastrukture, ali SC Višnjik i svojim naporima planira još neke radove.
– U dogovoru i u suradnji s NK Zadar prišli smo obnovi svlačionica koje koriste klupske mlađe kategorije. Nadalje, svakako ćemo nastojati čim bude moguće pristupiti potpunoj obnovi travnjaka velikoga nogometnog igrališta. Ta je površina tijekom niza godina dosta potrošena i danas je u stanju koje ne odgovora potrebama suvremenih treninga, te odigravanja utakmica. Nakon što je SC Višnjik preuzeo upravljanje tzv. donjim dijelom kompleksa, napravili smo plan i program obnove i u njemu je predviđena i obnova velikoga igrališta, kaže Karlović, dodajući kako će kad cijela prva faza bude dovršena intenzivno raditi na sljedećoj.
Sadržajan kompleks
SC Višnjik, uz potporu Grada Zadra, u nekoliko sljedećih godina planira kompleks učiniti veoma sadržajnim. Izgradit će se otvoreni olimpijski bazen, skakaonica, podignuti aquapark, na sjevernom dijelu kompleksa hotel visoke kategorije, zatim teniski kamp, te još niz rekreativnih sadržaja, poput trim staze, sprava za vježbanje na otvorenom i slično.
– SC Višnjik će biti sadržajna jezgra intenzivnog razvoja sporta, središnje rekreacijsko mjesto, te čvrsta uporišna točka za dugoročni razvoj sportskoga turizma što će pozitivno potaknuti i razvoj još niza dohodovnih djelatnosti – zaključuje Denis Karlović.
Zanimljivo je da se vijest o obnovi atletskih sadržaja na Višnjiku već probila u Europu. O tomu svjedoče, doduše zasad neslužbeni, česti pozivi iz Skandinavije na temu mogućnosti provođenja zimskih priprema tamošnjih atletičara. Navode da su dobro upoznati s mikroklimatskim uvjetima, te raznolikom ponudom, ali da se dosad nisu ni javljali jer je atletska infrastruktura bila derutna.