Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ne osjeća se krivim što je mladića udario sjekirom po glavi

21.04.2011. 22:00
Ne osjeća se krivim što je mladića udario sjekirom po glavi


Incident koji samo pukom srećom nije završio s najtragičnijim posljedicama dogodio se 20. listopada prošle godine oko 13.30 sati na prostoru zadarskog Željezničkog kolodvora. Vukić je sjekiru skrivao u torbi
Ne osjećam se krivim – rekao je tiho, pognute glave 19-godišnji Ivan Vukić koji je optužen zbog pokušaja ubojstva godinu mlađeg mladića, Martina Žeželja.
Incident koji samo pukom srećom nije završio s najtragičnijim posljedicama dogodio se 20. listopada prošle godine oko 13.30 sati na prostoru zadarskog Željezničkog kolodvora. Prema optužnici, mladić je sa skupinom od oko 30 svojih prijatelja i školskih kolega sačekao mladog Žeželja jer se htio obračunati nakon svađe koju su imali prethodnog dana. Sjekirom koju je navodno nosio u ruksaku udario je mladića u predjelu glave. Srećom u nesreći zahvatio je samo uho i tako ga lakše ozlijedio.
Nakon incidenta Vukić je uhićen i priveden dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio pritvor dok se ne ispitaju svi svjedoci, odnosno zbog opasnosti od utjecaja na njih.
Ozlijeđeni mladić je nakon incidenta novinarima ispričao svoju verziju priče rekavši kako Vukića od ranije on i njegovi prijatelji nisu poznavali, ali su znali tko je jer su se viđali u školi.
– Večer ranije sreli smo ga u jednom kafiću gdje nas je pokušao izazvati, a s prijateljem mi se naguravao govoreći nam da što ga tako gledamo. Kako mu to nije uspjelo nasrnuo je na nas sutradan, na kolodvoru. Najprije nam je u prolazu između autobusnog i željezničkog kolodvora gdje smo se mimoišli dobacio nekoliko psovki i uvreda, a onda je krenuo u obračun s nama nedaleko od prostorija uprave na Željezničkom kolodvoru – ispričao je tada ozlijeđeni Žeželj koji je učenik trećeg razreda srednje Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru.
Kada je započelo naguravanje, ispričao je dalje, nije niti slutio da mladić koji se želio potući s njim i njegovim prijateljem u torbi skriva sjekiru.
– U jednom trenutku u svoj toj gužvi on se samo sagnuo prema torbi koja mu je stajala na podu, a nakon što se ponovno podigao u ruci sam mu ugledao sjekiru. Izbjegao sam udarac koliko sam mogao i nakon toga pao na pod nakon čega su se svi razbježali – ispričao je novinarima, Martin Žeželj.
S poda ga je podigao prijatelj koji mu je rekao da je nasilnik sa sjekirom u ruci otrčao za ostatkom njihove “ekipe” u pravcu Arbanasa, a potom su naišli policajci koji su pedesetak metara od mjesta okršaja u grmlju pronašli odbačenu sjekiru kojom je ozlijeđen mladić bio ozlijeđen.
Suđenje će se nastaviti u svibnju.