Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Nogostup i javna rasvjeta od Grbića do Batalaže

21.04.2011. 22:00
Nogostup i javna rasvjeta od Grbića do Batalaže


Osim navedenih poslova krenuli smo u dogradnju i modernizaciju autobusnih stajališta. Prvo na kojem se radi je ono u Batalaži. Prostor ispred čekaonice će se popločati a na površini iza niknut će cvjetni otočić, kaže Mustać
Na dijelu državne ceste D306 Nin-Vir koja prolazi centrom Privlake, a kojom dnevno prođe više tisuća osobnih automobila, kamiona, autobusa i drugih prometala, upravo se izvode građevinski radovi na izgradnji nogostupa i javne rasvjete u ukupnoj dužini od oko 400 metara. Riječ je o dionici od Grbića do Batalaže, koja je uvrštena u projekt izgradnje komunalne infrastrukture, koji je za ovu godinu pred sebe postavila općinska uprava s načelnikom Ivom Surićem.
Radove izvode djelatnici domaćeg općinskog Komunalnog poduzeća “Artić”, a njihov se završetak očekuje najdalje za dva tjedna. Ovim potezom s izgrađenim nogostupom i postavljenom javnom rasvjetom Privlaka će biti u cijelosti povezana u ukupnoj dužini od oko 5 kilometara i to od Glavana na istoku pa do Skoblara na Zapadu.
Kako nam je rekao općinski komunalni referent Pelegrin Mustać, pod čijim se nadzorom obavljaju navedeni poslovi, na dionici o kojoj je riječ i to u visini zaseoka Mletak izravnat će se većim dijelom opasna krivina, koja slovi za jednu od najopasnijih, crnih točaka na državnoj cesti Nin – Vir.
– Da bismo uopće mogli pristupiti ovom zahvatu, morali smo prije ishoditi suglasnost vlasnika zemljišta. Oni su nam svi redom izišli u susret i ja im uime općinske uprave i svih onih koji će se sutra koristiti ovom komunalnom infrastrukturom najtoplije zahvaljujem. Osim navedenih poslova krenuli smo u dogradnju i modernizaciju autobusnih stajališta. Prvo na kojem se radi je ono u Batalaži. Prostor ispred čekaonice će se popločati, a na površini iza niknut će cvjetni otočić. Moram kazati i to da smo prije neki dan u svim našim ulicama i na trgovima na mjesto starih i dotrajalih postavili nove, ambijentu primjerenije table s nazivom ulica i trgova. Isto tako i domaćinstva su dobila nove table s kućnim brojevima, tako da sada imamo sasvim novu sliku Privlake. Vjerujem da će se s ovim poslovima, kao i sa svim ranije realiziranim, izgled Privlake znatno promijeniti nabolje, a novom slikom naši gosti zasigurno će biti ugodno iznenađeni ovog ljeta, zaključuje Mustać.