Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Protiv Zaprešićana utakmica sezone

21.04.2011. 22:00
Protiv Zaprešićana utakmica sezone


S tom pobjedom, i s onom protiv Hrvatskog dragovoljca mislim da bismo riješili pitanje ostanka u prvoligaškom društvu. Svjesni smo da bi bilo kakav kiks donio maksimalnu muku u posljednjim kolima, a to pod svaku cijenu želimo izbjeći – kazao je Surać
Izbora jednostavno više nema. Zadar na Veliku subotu mora, ali baš mora, pobijediti na Stanovima zaprešićki Inter. Voda je došla do grla i svaki daljni kiks značio bi korak prema Drugoj ligi. A to na Stanovima nikako ne žele.
– Teško je u ovom trenutku bilo što suvislo reći, a da ne ponavljamo uvijek iste priče. Činjenica je da smo se porazom u Šibeniku doveli u vrlo neugodnu situaciju i sada se iz nje moramo iščupati, kako znamo i umijemo – kazivao je jučer ujutro Jakov Surać, Zadrov kapetan.
– Najneefikasnija smo momčad u ovom proljetnom dijelu prvenstva. U sedam utakmica smo zabili dva gola, a ako tome pridodamo i tri posljednja jesenska kola, ta brojka se penje na tri. To je poražavajući podatak koji je ujedno i veliko zvono za uzbunu. Imamo 28 bodova tek tri više od Lokomotive, a četiri od pretposljednje Istre 1961. Taj podatak dovoljno govori za sebe.
Ipak, Surać smatra da bi sljedeća dva tjedna mogla situaciju okrenuti na bolje.
– Ako se samo baziramo na prošlom tjednu onda to budi optimizam. Smatram da je naša igra u Šibeniku dokaz kako možemo igrati sa svima, a broj prigoda koji smo stvorili u Krešimirovom gradu daje nam za pravo nadati se kako će napokon doći kraj našem golgeterskom postu. Po igri i prilikama u Šibeniku smo mogli osvojiti najmanje jedan bod. Siguran sam da smo iz brojnih prigoda izjednačili, da bi na kraju čak i pobijedili grogirani Šibenik. No, umjesto toga došao je drugi gol domaćina koji je ujedno bio i točka na “i” tog dvoboja. I još nešto što je vrlo važno glede optimizma pred ove dvije utakmice. Mene najviše veseli ono što vidim na našim treninzima, ide se maksimalno, a imam dojam da ćemo tu energiju prenijeti i na subotnju utakmicu s Interom te tjedan kasnije protiv Hrvatskog dragovoljca.
Svjestan je Zadrov kapetan vrijednosti momčadi iz Zaprešića.
– Inter je trećeplasirani hrvatski klub, a 41 bod koji imaju na svom kontu svakako moramo respektirati. Informacije koje ima govore da su njihovi apetiti naglo porasli nakon prošlog tjedna i poraza Cibalije i Splita. Svjesni su da mogu izboriti Europu, što automatski znači i izlog za prodaju igrača. Međutim, uopćene dvojim da je naš imperativ u ovom trenutku veći. Utakmica protiv Intera je za nas utakmica sezone. S tom pobjedom, i s onom protiv Hrvatskog dragovoljca mislim da bismo riješili pitanje ostanka u prvoligaškom društvu. Svjesni smo da bismo bilo kakav kiks donio maksimalnu muku u posljednjim kolima, a to pod svaku cijenu želimo izbjeći. Svim snagama idemo po tu pobjedu protiv Intera – izričit je na kraju razgovora bio Surać.
 


POLUFINALE KUPA HRVATSKE – JUNIORI


ZADAR1
H. DRAGOVOLJAC0
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Šimčić (Koprivnica). Pomoćnici: Dević (Koprivnica) i Sejer (Bjelovar). Strijelac: 1:0 Tokić (64′).
ZADAR: Borgelott, Čavka (od 55′ Jurjević), Torbarina, Gržan, Muić, Begonja, Bašić (od 67′ Zubčić), Sarić, Šišak, Colić (od 70′ Mitrović), Tokić (od 80′ Potočnjak). Trener: Josip Butić.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šuica, Mikulić, Šimić, Opek (od 20′ Ćibarić), Koštić, Jajčinović (od 90′ R. Meglaj), Doležal (od 72′ Čolaki), Grubišić, Bektaši, K. Meglaj, Kćira. Trener: Besnik Prenga.
Prva utakmica: H. dragovoljac – Zadar 3:0.
Nakon domaćih 3:0 gosti su na Stanovima poraženi s minimalnih 1:0 te su tako izborili plasman u finale. Zadrani su bili bolja momčad, naročito u drugom poluvremenu, ali pored gola Tokića nisu uspjeli realizirati još nekoliko izglednih prigoda.
Č. FABULIĆ