Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Festival cvijeća u znaku mediteranskog bilja

Autor: Irena Jurjević

21.04.2013. 22:00
Festival cvijeća u znaku mediteranskog bilja

Foto: Marin GOSPIĆ



Ovogodišnji Dani cvijeća održat će se od 25. do 28. travnja i sastojati će se, osim od ponude izlagača, i od brojnih drugih sadržaja – kulinarskih delicija, kreativnih radionica, književne večeri, modne revije, natjecanja aranžera, pa i karaoka.
Otvorenju 13. Festivala cvijeća Zadarske županije koje zapada u petak prethodit će dan ranije Edukativno stručni skup u suradnji s Odjelom za poljoprivredu Zadarske županije na temu „Mediteransko ljekovito i samoniklo bilje”. Petak će, uz otvorenje s klapom Karmel iz Turnja i polaznicima DV Cvit iz Sv. Filipa i Jakova, biti obilježen i „Spizom od cvića”, cvjetne kulinarske delicije poznatih zadarskih kuhara koje je danas na konferenciji u Udruženju obrtnika Zadar najavio Renato Kraljev iz Udruge kuhara Zadarske županije
Ovogodišnja tema festivala je mediteransko bilje i u tom tonu će se ići i dalje, kazala je Klara Eškinja Glavan iz Turističke zajednice Sv. Filip i Jakov. U festivalu ove godine sudjeluje preko sto izlagača, a očekuje se preko 20 tisuća posjetitelja.