Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Odlučili Bakićima čuvati krov nad glavom

Autor: Velimir Brkić

21.04.2013. 22:00
Odlučili Bakićima čuvati krov nad glavom

Foto: Velimir BRKIĆ



Branit ćemo ih, pošteni ljudi su nepravedno deložirani, govore mještani Paljuva dok pravnik Ante Baraba predlaže da svi zainteresirani od devetero braće i sestara, sjednu za zajednički stol i dogovore mirnu diobu imovine


Supružnici Bakić, 72-godišnji Šime zvani Tadija i godinu dana starija Grla, temeljem pravomoćne sudske presude deložirani su iz svoga doma u novom naselju u Ulici Ante Pedića br. 15. Nakon što su provalili u plombiranu kuću mještani Paljuva već nekoliko dana uzastopce živim zidom čuvaju dom Bakića, supružnika koji žive od oko 1.600 kuna socijalne pomoći.
– Majka mi je prije tri godine umrla u 92. godini. Živjela je sa mnom cijeli život, od kad se udala za pokojnog oca Šimu punih 65 godina. Tek nekoliko mjeseci pred smrt živjela je u domu u Zadru da bih majčinim otiskom prsta ostao bez krova nad glavom, beskućnik zajedno sa suprugom i dvoje djece, ogorčeno je ispričao Šime.
Ako novi vlasnik kuće podnese prijavu za remećenje javnog reda i mira ili ometanje posjeda, intervencija policije je neizbježna i obitelj Bakić će vjerojatno ponovno na cestu.
Ispred kuće su mještani, rodbina i prijatelji iz Novigrada, Pridrage i Zadra koji ne napuštaju Bakiće.