Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Dvaput vodili, pa pobjedu rasprodali

21.04.2016. 22:00
Dvaput  vodili, pa  pobjedu  rasprodali


Dvaput je momčad Josipa Butića imala vodstvo, ali ga nisu uspjeli sačuvati do kraja i morali su se zadovoljiti remijem. Odlučujući trenutak zbio se u 61. minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Ivan Šimurina, a domaćin je u nepunih osam minuta došao do izjednačenja
U 29. kolu Druge HNL Zadar je bio na korak od velike pobjede u Velikoj Gorici. Dvaput je momčad Josipa Butića imala vodstvo, ali ga nisu  uspjeli sačuvati do kraja i morali su se zadovoljiti remijem. Šteta, jer bi  tom pobjedom momčad sa Stanova vrlo vjerojatno smanjila zaostatak  za konkurentima u borbi za očuvanje drugoligaškog statusa i uoči posljednjih četiri kola dobila dodatnu šansu da se i sljedeće sezone natječe u Drugoj HNL. Nakon prvih 45. minuta na semaforu je stajao nestvaran rezultat za goste iz Krševanovog grada, 0:2. A oba zgoditka je postigao Zadrov napadač Karlo Butić. Odlučujući trenutak zbio se u 61.  minuti kada je zbog drugog žutog kartona isključen Ivan Šimurina, a  domaćin je u nepunih osam minuta došao do izjednačenja. Ipak, Zadar  u 77. preko Blaževića ponovno dolazi do prednosti i čuva je do 85. minute. Nažalost, na kraju 3:3. Ali, krenimo redom.
Butić šokirao domaćine
Počelo je sjajno za Zadrane, a šokantno za Goricu koja je uvodno dominirala. Zadrani su u 6. minuti u dva munjevita poteza u for izbacili  Karla Butića, koji je izbio sam ispred vratara Šuškovića. U maniri klasnog strijelca Butić je mirno plasirao loptu u donji desni kut – 0:1. Domaćin je prvi put konkretno zaprijetio tek u 26. minuti. Jančetić je dugom loptom okrenuo stranu za Muhara, uslijedio je dribling i povratna  za Španju. Ipak njegov udarac blokira obrana Zadrana i tako sprječava  izjednačenje. Minutu kasnije Španju je opet zaustavio Gluić odličnom  obranom. U nastavku akcije Zadrani su zaprijetili iz kontre ali su umjesto pogotka uspjeli izboriti samo korner. U 34. minuti nova prigoda  za domaćine, Matošević je izbjegao zaleđe i utrčao sam ispred Gluića  koji je hrabrim istrčavanjem i intervencijom u noge spriječio izjednačenje. U 45. minuti nova radost za Zadrane. Akcija je tekla po lijevoj  strani, Jurić je došao do ruba kaznenog prostora malo iskosa i uputio  silovit prizemni udarac. Šušković je odlično intervenirao, ali e samo izbio loptu koja se odbija do odlično postavljenog Karla Butića koji je nije propustio pospremiti u mrežu domaćina – 0:2. Prema svemu onome  što se događalo u prvih 45 minuta Zadrani su zaslužili vodstvo jer su  svaku prigodu koristili za brzu transformaciju iz obrane u napad u koji  su stizali s više igrača, a jedine dvije prave prilike su znali materijalizirati. Gorica je s druge strane imala jalovu inicijativu, međutim bez izrazite prilike za postizanje pogotka.
Isključenje Šimurine
U nastavku su ponovno prvi priprijetili Zadrani. Jurić je opalio sa 17.  metara, ali Šušković se nije dao iznenaditi. Gorica prijeti u 52. minuti,  Zadrov vratar Tomo Gluić je ponovno ispao pobjednik u duelu s Matoševićem. U 57. minuti Mikulić je poklonio loptu Terkešu čiji je udarac  sa 18 metara prohujao pored same desne vratnice. A onda su u 61. minuti kola krenula nizbrdo za Zadrane. Šimurina je posve nepotrebno  daleko od vratiju na rubu igrališta pokosio igrača Gorice za drugi žuti  karton, tj. crveni. Gorica je to odmah iskoristila i Benjamin Tatar je  poentirao za 1:2. Nakon toga počela je prava opsada Zadrova gola. Redale su se opasne situacije pred Gluićem koje su u 70. minuti rezultirale izjednačenjem. Odličnu loptu ubacio je Tatar, a Filip Škvorc na drugoj vratnici glavom zakucava za 2:2. Domaćini nastavljaju s napadima,  Vasilj je u 73. promašio 100-postotnu priliku. Kada ne pogodiš, obično  na drugoj strani budeš kažnjen. Iako s igračem manje Zadar je u 77.  minuti došao do novog vodstva. Vlatka Blaževića je u svom kaznenom  prostoru srušio Jančetić i sudac Mario Repušić je pokazao na kreč. Vlatko Blažević je sam pucao jedanaesterac, prevario Šuškovića i Zadar je  opet vodio – 2:3. Novo uzbuđenje u 81. minuti kada je Gluić vrhunskom paradom skinuo odličan udarac Škvorca glavom, a onda u 85.  minuti Zadrov vratar ipak nije mogao ništa. Tatar iz prve na drugoj  vratnici pronalazi Škvorca koji prekrasnim volejom para mrežu gostiju  sa Stanova – 3:3. Duboko u sudačkoj nadoknadi Škvorc je mogao donijeti pobjedu domaćinima, ali nije bio dovoljno precizan.