Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zelena čistka na Puntamici

21.04.2016. 22:00
Zelena čistka na Puntamici


Akcija će se organizirati sutra, 23. travnja, od 11 do 15 sati na plaži na Puntamici. Svim zainteresiranim sudionicima Liburnija će osigurati besplatan prijevoz na relaciji Kolodvor-Mala pošta-Puntamika, s polascima u 10,30 i 11,30 sati
Grad Zadar i udruga Eko Zadar kao i lani i ove će se godine uključiti u Zelenu čistku, jednodnevnu akciju čišćenja divljih odlagališta otpada.
Ova se akcija provodi u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2016., pod motom Zelena čistka-jedan dan za čišći okoliš.
Prošle je godine ovaj događaj postao najveća ekološka volonterska akcija u Hrvatskoj u kojoj je sudjelovalo više od 52 tisuće volontera, a samo u jednom danu očistili su šest tisuća tona otpada.
A upravo su prošlogodišnji rezultati poticaj da se i ove godine Zelenom čistkom poluče još bolji rezultati.
Akcija će se organizirati sutra, 23. travnja, od 11 do 15 sati na plaži na Puntamici. Svim zainteresiranim sudionicima Liburnija će osigurati besplatan prijevoz na relaciji Kolodvor-Mala pošta-Puntamika, s polascima u 10,30 i 11,30 sati.
Sudjelovanje su najavili udruga Nada, učenici i djelatnici OŠ Šime Budinića, članovi Kyudo kluba Yumi, članovi drugih udruga i pojedinici, a akciju su podržali i brojni sponzori.
Na jučerašnjoj konferenciji za medije pozvali su sve zainteresirane građane da im se u subotu pridruže na Puntamici, te da uz obaveznu opremu, rukavice i radnu odjeću obavezno stave i osmijeh na lice.