Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Pupić Bakrač DIP-u prijavio HDZ, Nekić mu odgovorio da je dokon

21.04.2017. 22:00
Pupić Bakrač DIP-u prijavio HDZ, Nekić mu odgovorio da je dokon


Marko Pupić Bakrač prijavio je Državnom i Županijskom izbornom povjerenstvu HDZ zbog, kako je naveo, nezakonitog prikupljanja potpisa za gradonačelnika i župana, jer nisu naveli imena zamjenika.
– Izgleda da u HDZ-u nisu u stanju ništa raditi na zakonit način pa ni banalnu stvar prikupljanja potpisa potpore za svoje kandidate. Zbog unutarstranačke koljaže nisu u stanju odrediti kandidate za zamjenike župana i gradonačelnika pa su odlučili prikupljati potpise potpore na protuzakonit način, naveo je Pupić-Bakrač, a iz DIP-a su mu ubrzo i odgovorili.
– Postupak prikupljanja potpisa propisan je odredbom čl. 10. Zakona o lokalnim izborima. Popis birača uz kandidaturu za gradonačelnika, kao i oni za općinskog načelnika i župana, prikupljaju se na obrascu OLN-3, koji je predviđeno ispuniti na način da se uz ime i podatke o kandidatu, upišu i imena i podaci o njegovim zamjenicima. Rok za kandidiranje te postupak utvrđivanja pravovaljanosti kandidatura pobliže je određen odredbom čl. 21. i 22. istog Zakona, stoji u odgovoru suca Borisa Babića, predsjednika ŽIP-a iz kojeg se da zaključiti kako se imena zamjenika kandidata mogu ipak unijeti do dana predaje kandidacijskih lista. Pupić Bakrač je ipak pozvao nadležne da »pod hitno zaustave nezakonito prikupljanje potpisa, a jučer prikupljene potpise zaplijene i unište«. Predsjednik GO HDZ Zadar, Joso Nekić, reagiranje Pupića Bakrača prokomentirao je riječima: »Neka DIP kaže svoje mišljenje, a za prigovor Pupića Bakrača mogu samo reći da i dokon pop jariće krsti, rekao je Nekić.