Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Rasplet za pozicije prije četvrtfinala

21.04.2017. 22:00
Rasplet za pozicije prije četvrtfinala


Neke će momčadi s nekima imati 1-1, te bolju i slabiju razliku koševa, neke će imati 2-0 ili 0-2 i tek će se danas kad završe sve utakmice moći složiti redoslijed koji će odrediti četvrtfinalne parove.
Prije zadnjega kola (vidi parove u okviru) ligaškoga dijela natjecanja postoji niz mogućnosti određivanja parova četvrtfinala doigravanja. U ovoj sezoni uvedena je novost da će u doigravanju biti klubovi koji su prethodno bili plasirani od prvog do osmoga mjesta. Zadar je, to navijači još nisu zabroravili, zbog loše pripremljene sezone, u što spadaju nedovoljno dobra selekcija, kronični problemi s novcima, ali i općenito nekvalitetno upravljanje klubom/tvrtkom, te nedovoljno dobro vođene momčadi, imao puno problema u A 1 ligi, pa je gubio čak i tamo gdje nikad nije, u Zaboku, ili gdje je rijetko gubio, u Sinju ili u Šibeniku s Jollyjem, pa i sa Šibenikom. Kako god okrenuli, Zadar je sebi napravio puno poteškoća i u doigravanje prvi put neće ući s pozicija s kakvih je prije ulazio. Danas će Zadar u zadnjem kolu igrati s Alkarom, ali njegov plasman ovisit će i o nizu rezultata na drugim utakmicama. Neke će momčadi s nekima imati 1-1, te bolju i slabiju razliku koševa, neke će imati 2-0 ili 0-2 i tek će se danas kad završe sve utakmice moći složiti redoslijed, time i parovi četvrtfinala u kojemu će se igrati na dvije dobivene utakmice.
Četvrtfinalne moguće inačice
Realno je da će Zadar s Alkarom upisati dva boda, ali onda treba čekati rasplet. Neke od inačica četvrtfinala:
Ako Cedevita pobijedi Šibenik, a Cibona Split: (1) Split – (8) Zagreb, (2) Jolly – (7) Osijek, (3) Cibona – (6) Cedevita, (4) Šibenik – (5) ZADAR.
Ako Cedevita pobijedi Šibenik, a Cibona izgubi od Splita: (1) Split – (8) Zagreb, (2) Šibenik – (7) Osijek, (3) Jolly – (6) Cibona, (4) Cedevita -(5) ZADAR.
Ako Šibenik iznenadi Cedevitu, a Cibona izgubi od Splita: (1) Šibenik – (8) Zagreb, (2) Split – (7) Osijek, (3) Jolly – (6) Cedevita, (4) ZADAR – (5) Cibona.
Ako Šibenik iznenadi Cedevitu, a Cibona pobijedi Split: (1) Šibenik – (8) Zagreb, (2) Split – (7) Osijek, (3) Jolly – (6) Cedevita, (4) Cibona – (5) ZADAR.
Vidjet će se još kako će sve biti i neće li, možda, biti tzv. tankiranja. Povjerenik natjecanja Dražen Jendriš slijedio je Propozicije pa će sve utakmice početi u 18 sati. Iako, moguća su uvijek nekakva zakašnjenja, nikad čovjek ne zna kad će se ukazati viša sila…
Što navijač Zadra može očekivati danas s Alkarom? Kod Aramisa Naglića, sadašnjega (u sezoni četvrtoga trenera računamo li ono ‘sitno’ što je dopalo Franka Sterlu između Ante Matulovića i Nevena Plantaka) čovjeka na klupi, u pravilu nema mjesta nikakvim kalkulacijama. Od kad je stigao on ističe da želi da Zadar primarno igra kontinuirano čvrstu obranu u čijim je temeljima energičan pristup, te da se iz toga razvijaju napadi, ovakvi ili onakvi. Sigurno će Naglić i danas prije utakmice reći igračima isto, odnosno da igraju kao da je s druge strane, na primjer, Cibona. Osim toga, ni igračima ne bi smjelo biti svejedno. Valjda Zadrani još nisu zaboravili kako ih je Alkar u prvom dijelu natjecanja u Sinju ‘isprašio po turu’ i ako ništa, trebaju težiti sportskom uzvratu. Valja vjerovati da se družina u vrijeme utakmice neće zamarati vijestima s drugih parketa i da će gledati svoja posla. Čim sve bude gotovo, doznat će se s kim će i gdje igrati prvu četvrtfinalnu utakmicu doigravanja.