Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani (opet) razočarali u Stanovima

21.04.2017. 22:00
Zadrani (opet) razočarali u Stanovima


Loptu s bijele točke u kut uputio je Blažević, ali na tu se stranu bacio i vratar Ćurković, te obranio udarac
U derbiju kola gosti iz Hrvaca sa Stanova zasluženo odlaze sa sva tri boda, a Zadru ostavljaju prvi poraz na domaćem terenu. Zadar svoje šanse nije iskoristio, čak ni kazneni udarac, a gosti od nekoliko prilika jednu jesu, dovoljno za pjesmu u svojoj svlačionici.
Po običaju kada igraju kod kuće, Zadrani su započeli silovito, te su protivnike napadali već u ranoj fazi na njihovoj polovici. U početku Zadrani imaju šansu ali Blaževićev lob udarac odlazi pored vratnice. U 10. minuti nakon kornera lopta dolazi do Anića na 18 metara koji puca vrlo jako, ali je Ćurković uspio izboksati natrag u polje. U 19. minuti gosti preko M. Vkušića imaju vrlo dobru šansu, ali je on izbliza promašio. Zadrani su malo potom uzvratili prilikom Bubnjara. U 27. minuti gosti su poveli 1:0 jer su polukontrom brzo došli do Gluića, pa usamljenom Marku Vukušiću nije bilo teško loptu sprovesti u mrežu ispod istrčalog domaćeg vratara. Pred kraj poluvremena sporna situacija. Naime, prodor Pranića skroz iskosa, kada je praćen sa dva igrača uletio u kazneni prostor i pao, sudac nije posegnuo za zviždaljkom na ljutnju domaćih igrača.
U drugom poluvrmenu Zadrani su pritiskali sa svih strana ali lopta nikako nije htjela u mrežu. Gosti su se vrlo dobro branili, a od 71. minute kada su ostali sa igračem manje pogotovo. Ipak, do kraja učestali napadi Zadra urodili su kaznenim udarcem u 89. minuti i to kada je Smokrović pucao jako, a obrambeni igrač Hrvaca u padu igrao rukom. Loptu s bijele točke u kut uputio je Blažević, ali na tu se stranu bacio i vratar Ćurković, te obranio udarac. Do kraja preostalo je još premalo vremena da se dogodi čudo…


ZADAR – HRVACE 0:1


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja 300. Sudac. Pavić (Split). Pomoćnici: Proso (Gata) i Kalinić (KLis). Strijelac: 0:1 M. Vukušić (27).
ZADAR: Gluić, Pranić, Rončević (od 24. Smokrović), Tokić, Blažević, Župan, Anić (od 64. Pantalon), Pedišić, Terkeš (od 85. Brlić), Bubnjar), J. Jurjević. Trener: Ivan Pudar.
HRVACE: Ćurković, Zorica, V. Štimac, Maganić (od 78. Buljan), Barać, A. Štimac (od 74. Bilandžić), Vučković, M. Vukušić, (od 68. Marunica), A. Vukušić, Glavaš, Dadić. Trener: Ivan Medvid.
Crveni karton: Vučković (71) drugi žuti