Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

HNS nezadovoljan tretmanom medija

Autor: Siniša Klarica

21.05.2009. 22:00
HNS nezadovoljan tretmanom medija

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Zadarski HNS-ovci su na jučerašnjoj, kako su je sami nazvali, kurtoaznoj tiskovnoj konferenciji zahvalili biračima koji su glasovali za koaliciju u kojoj je sudjelovala i njihova stranka. Čestitali su i pobjednicima, gradonačelniku Vrančiću, županu Zriliću i koaliciji stranaka na čelu s HDZ-om na jasnoj i nedvosmislenoj pobjedi. Istom prilikom čestitali su i biračima koji su pokazali koju opciju žele, tako da neće biti političkih trgovina.
Vesna Sabolić, predsjednica zadarskog HNS-a izrazila je razočaranje izbornim rezultatom koalicije SDP-HNS-SHUS, ali se ne slaže da je potpora ljevici izostala u odnosu na prošle izbore. Za HNS-ovce ta se razlika očituje u 1.000 glasova. Nešto kasnije na novinarsku primjedbu da je predsjednik HNS-a Radimir Čačić prozvao Zadar za loš rezultat HNS-a, Sabolić je rekla da je HNS u izbornu utrku ušao s dva gradska vijećnika, te i da u novom sazivu ima dva, no Sabolić je previdjela da je HNS na prošlim izborima ušao u GV Zadra sa četiri vijećnika, pa je upala u proturječje izražavajući na kraju tiskovne konferencije zadovoljstvo brojem vijećnika svoje stranke u Gradskom vijeću Zadra.
Nesuđeni dogradonačelnik, a danas predsjednik HNS-ova Odbora za regionalni i lokalni razvoj Ivo Gregov požalio se na tretman u medijima jer je nedopustivo da kandidatkinja njihove koalicije za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević-Marinović nije imala ni jedan termin na televiziji. Po Gregovu stvari se u Zadru neće promijeniti dok na izbore ne izađe još 32.000 ljudi ili se ne osnuju privatne novine u kojima bi se mogli plasirati stavovi koje je zastupala njegova koalicija.
Nakon tiskovne konferencije, Gregov je komentirao izjavu Ingrid Antičević-Marinović kako će na sljedećim izborima nastupiti samo SDP i HDZ, aludirajući na činjenicu da su obje stranke usisale sve ostale.
– Ne, to se neće dogoditi. O tome niti ona, a niti mi, kao što je to bilo na ovim izborima, nećemo odlučivati, dodao je Gregov.
Vesna Sabolić je dodala da će HNS opstati i kao mala stranka. Spomenula je i poveći broj nevažećih listića, o čemu će njezina stranka zauzeti stav nakon pomne analize.
Kandidatkinja za dožupanicu Lada Šokota ostala je pak iznenađena što ni u jednom predizbornom programu suprotne strane nije vidjela nekakav ekonomski program. Da je bio eventualno dobar, Lada Šokota kaže da bi ga rado uzela. Ovako se ne vidi, dodaje Šokota, kako će se riješiti ova briga ne samo s recesijom već i sa sve izvjesnijom depresijom.
Na kraju, HNS-ovci su rekli da njihov dio troškova kampanje iznosi 30.000 kn.