Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radnici Gortana do kraja tjedna traže tri zaostale plaće

21.05.2012. 22:00
Radnici Gortana do kraja tjedna traže tri zaostale plaće


Radnici Gortan građenja ponovno će u štrajk upozorenja, ako im tvrtka do kraja tjedna ne isplati plaće za veljaču, ožujak i travanj. Kako je rekao sindikalni povjerenik Nedjeljko Margarin, Porezna uprava još nije riješila zahtjev uprave poduzeća s reprogramom poreznih obveza, a navodno je direktor Ivan Anić obećao isplatu plaća ako Ministarstvo financija pozitivno riješi zahtjev Gortan građenja. Podsjetimo, od nedavno tvrtke ne mogu isplaćivati plaće ako nisu podmirile sve obveze, ali radnicima sve miriši na manevar uprave poduzeća.
Nadalje, sindikalisti od uprave traže suspenziju otkaza 19-orici radnika zbog tehnološkog viška. Margarin tvrdi kako u odluci o otkazu piše da je otkaz ugovora o radu pokrenut uz suglasnost sindikata što nije istina. Također se od uprave traži vraćanje platnih lista u prvobitno stanje jer su u međuvremenu, plaće smanjene za 20 do 30 posto.
– S našim sindikalnim akcijama složila se i središnjica našeg Sindikata graditeljstva i predsjednik Ivan Kovačević. Ako se naši zahtjevi ne budu uvažili i nakon štrajka upozorenja, slijedi generalni štrajk sve do ispunjenja svih naših zahtjeva, rekao nam je na kraju jučerašnjeg sastanka, sindikalni povjerenik Gortan građenja Nedjeljko Margarin.