Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Urnebesna vatrogasna zabava

21.05.2012. 22:00
Urnebesna vatrogasna zabava


Prilikom izvođenja pjesme Eunija na bubanj su stavili zastavu Europske unije. Jedan mladić pokušao je skinuti zastavu i zapaliti je upaljačem, ali u posljednji trenutak zaustavio ga je zaštitar
Vatrogasci su u Zadru održali koncert koji su fanovi čekali godinama. Na Kapetanskom ovaj bend s reputacijom kultnog hrvatskog sastava priredio je pravu “vatrogasnu” zabavu na kojoj su se mogli čuti njihovi najveći hitovi.
Mnogima, pogotovo dijelu nove generacije obožavatelja, ovo je bila prva prilika da ih uživo čuju u Zadru, posebno nakon što je prije nekoliko godina bio otkazan koncert u Sharku.
Vatrogasci su svirali svoje najveće hitove sa svojih albuma, od “Vatrogasne zabave vol. 1”, do “Vlahovinog svjedoka” iz 2005. godine.
Izveli su i Euniju, jednu od najpopularnijih i posljednjih godina najaktualnijih pjesama. Prilikom izvođenja pjesme na bubanj (napravljen od plastičnih kanti za boju) stavili su zastavu Europske unije. Jedan mladić pokušao je skinuti zastavu i zapaliti je upaljačem, ali u posljednji trenutak zaustavio ga je zaštitar.
A sve je počelo oko 22.30 sati u dosta rezerviranoj atmosferi, pred dvjestotinjak ljudi. No uskoro se slika promijenila. Vatrogasci su prašili, šank je radio i uskoro je na košarkaškom igralištu Kapetanskog bilo oko 350 prilično veselih fanova. Krenule su kultne pjesme “Brkovi”, “Cesta za Tuh’lj”, “Traktori”, “Biokemijan rapsodi”, “Čičikita”, a nakon regularnog dijela koncerta uslijedila su i dva bisa.
Vatrogasci su najpoznatiji po obradama pjesmama drugih autora te njihovom parodiranju i pretvaranju u narodnjačku glazbu. Uz obrade, sastav snima i autorske skladbe. Do sada su snimili 11 studijskih albuma te jedan kompilacijski.
Uglavnom, zabava je bila odlična, da je bilo hladne pive bila bi još bolja, a Vatrogasci će, sudeći po generacijskom i “izglednom” šarenilu ljudi na koncertu, u Zadru uvijek imati svoju publiku.