Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Započelu suđenje Đakiću za pokušaj ubojstva

21.05.2012. 22:00
Započelu suđenje Đakiću za pokušaj ubojstva


Đakić je Vukčevića autom pratio do pristaništa gdje se pritajio, pa se naglo zaletio na njega okrznuvši ga po ruci. Zaokrenuo je vozilo pa se još dvaput zaletio na njega oborivši ga na pod. Vukčević je pri padu ozlijedio glavu i ostao ležati bez svijesti u lokvi krvi
Hrvoje Đakić (26) iz Pitomače, sin saborskog zastupnika HDZ-a i šefa HVIDRA-e Josipa Đakića, sjeo je jučer na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje mu je započelo suđenje zbog pokušaja ubojstva Zadranina Predraga Vukčevića (33) u Preku prije dvije i pol godine.
– Ne osjećam se krivim, a svoju ću obranu iznositi na kraju dokaznog postupka – rekao je Đakić nakon što mu je pročitana optužnica kojom ga se tereti da je 11. siječnja 2010. godine oko 5 sati u trajektnom pristaništu u Preku, službenim automobilom renault cangoo pokušao pregaziti Vukčevića. Incidentu je prethodila svađa i naguravanje ispred diskoteke u Ugljanu.
Đakić je Vukčevića automobilom pratio sve do pristaništa gdje se pritajio na parkiralištu, a kada je ovaj ostao na čistini naglo startajući, on se automobilom zaletio na njega okrznuvši ga po lijevoj ruci. Potom se zaokrenuo te se još dvaput zaletio na njega oborivši ga na pod. Vukčević je pri padu ozlijedio glavu te je ostao ležati u lokvi krvi i bez svijesti.
Nakon što su stigli u Preko, Vukčević je ostao u pristaništu, dok je njegov prijatelj otišao do toaleta. Đakić je upalio vozilo i naglo startajući, s ugašenim svjetlima na automobilu, krenuo je na njega dolazeći mu s leđa. Čuvši škripu guma Vukčević se pokušao skloniti, no Đakić ga je uspio zakačiti retrovizorom po lijevoj ruci.
– Triput se zalijetao na mene. Drugi put sam mu se uspio izmaknuti, a treći me dohvatio po nozi i odbacio na haubu. Pao sam na pod, a sljedeće čega se sjećam je soba u zadarskoj bolnici – ispričao je Vukčević detaljno opisujući strah koji je proživ
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA