Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Polikliniku za mjesec dana useljava fizikalna terapija

21.05.2017. 22:00
U Polikliniku za mjesec dana useljava fizikalna terapija


Radnici solinske tvrtke Inero, koja je s ponudom od 7.530.924,08 kuna izabrana na natječaju za “Završetak izgradnje i stavljanje u funkciju zgrade Poliklinike OB Zadar” koncem prošle godine, privode kraju svoj posao, a na gornjim katovima već je započelo i čišćenje prostorija. U tijeku je i nabavka opreme putem natječaja pa bi taj objekt, čija je izgradnja započela još proje 30-ak godina, konačno trebao otvoriti vrata korisnicima i to za svega oko mjesec dana. Potvrdio nam je to i dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice izražavajući zadovoljstvo dinamikom kojom novi izvođač obavlja zadane poslove natječajem procijenjene na osam milijuna kuna.
– Radovi su pri samom kraju i nema nikakvih naznaka da će zadani rokovi biti probijeni. Ugovorom potpisanim u prosincu 2016. godine izvođač se obvezao da će u roku od 150 dana završiti sve ugovorene radove, a sudeći po informacijama koje imamo, svi radovi se odvijaju predviđenom dinamikom, kaže dr. Karuc, navodeći kako će u nove prostore prva preseliti fizikalna terapija koja se godinama nalazi u unajmljenom prostoru u zgradi Doma za stare i nemoćne kod Sfinge.
Potom će, ovisno o realizaciji natječaja male i velike nabave, putem koje se nabavlja oprema, uslijediti preseljenje specijalističkih i konzilijarnih ambulanti, dijagnostike, RTG-a i laboratorija za izvanbolničke pacijente, kao i Zavoda za javno zdravstvo koji bi se trebao smjestiti na prvi kat.
Kao što je poznato, Poliklinika ima šest etaža – podrum, prizemlje i četiri kata, a cijeli objekt ima bruto površinu od 30.000 metara četvornih dok se neto korisna površina procjenjuje na oko 25.000 metara četvornih. Na dvije etaže predviđeno je i parkiralište s ukupno 220 parkirnih mjesta.
No, prije nego što ova, danas dojmljiva građevina, bude u punoj funkciji, potrebno je izgraditi most iznad prometnice koji će spajati Polikliniku s bolničkim krugom. Kako će to u praksi izgledati, ostaje za vidjeti zbog predviđene rekonstrukcije te prometnice, a ujedno i rušenja stare zgrade Zaraznog odjela te gradnje novog objekta u koji će se smjestiti dnevne bolnice.