Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prikuplja se novac za kupnju uređaja za zadarsku bolnicu

21.06.2016. 22:00
Prikuplja se  novac za kupnju  uređaja za  zadarsku bolnicu


Slikarstvo Stipana Kujundžića prije svega se temelji na ljubavi prema ljudima. Umjetnosti pristupa na iskren i skroman način, kako to ona i zaslužuje, čineći je tako dostupnom svima, rekla je Maja Pavin Radaljac
Dugo već izložbeni prostor likovne galerije Višeslav te prostor  susjedne multimedijalne dvorane u Baroknoj kući, kao i rustikalno  dvorište, nisu bili tako dupkom puni kao što je to bilo u utorak navečer  za vrijeme trajanja otvorenja izložbe poznatog zadarskog liječnika, umjetnika i pjesnika, internista i gastroenterologa Stipana Kujundžića  Šuntića. Umjetnik se ovog puta predstavio sa 70-tak svojih najnovijih likovnih radova. Riječ je uglavnom o akvarelima i djelima nastalim u  akrilnoj i kombiniranoj tehnici, na kojima su prikazani mahom portreti  članova umjetnikove obitelji, poznatih osoba iz javnog života, kao i vedute starohrvatskog kraljevskog grada Nina.
Glumica zadarskog Kazališta lutaka Gabrijela Meštrović Maštruko recitirala je stihove poezije iz autorova opusa pod nazivom ¨Kad sam bio  mali (7,15,18)¨, dok je nazočne pozdravila Marijana Ramov iz Gradske  uprave Nina  otkrivši kako taj kulturni događaj ima i humanitarnu notu.   Članica Predsjedništva Lige protiv raka i poznata galeristica Milka Batur rekla je kako je ovo još jedna u nizu akcija za prikupljanje sredstava  za nabavku uređaja za zračenje, kako bi se u Zadru objedinilo onkološko liječenje.
– Grad Nin nam zaista izlazi u susret i velika je čast biti među ovako  dragim ljudima koji imaju sluha za sve ono što mi radimo i poduzimamo za oboljele od ove teške bolesti, kazala je Batur, dok je  povjesničarka umjetnosti Maja Pavin Radaljac naglasila kako se slikarstvo  Stipana  Kujundžića prije svega temelji se na ljubavi prema ljudima.
 – Umjetnosti pristupa na iskren i skroman način, kako to ona i zaslužuje, čineći je tako dostupnom svima. Slika ono što ga okružuje, obitelj i prijatelje i na taj način postaje vizualni kroničar našeg vremena  pri tome ne zanemarujući znamenite ljude koji su radili i živjeli u  prošlosti Zadra, istaknula je Radaljac.
  Predsjednik Lige protiv raka Zadar  dr. Branko Dukić je, pak, otkrio  kako se je ove godine krenulo s prikupljanjem sredstava u cilju nabavke  aparata za zračenje za Opću bolnicu Zadar i uspostavu cjelokupnog  onkološkog liječenja u gradu Zadru i županiji. Stipan Kujundžić se, pak,  zahvalio Gradu Ninu, dodavši kako je sve ono što je napravio na polju  umjetnosti izraz i odabir njegove duše.
  Izložbu je otvorio gradonačelnik Emil Ćurko, koji je najavio kako će  se suradnja grada i Lige i nadalje zdušno nastaviti.